Hvis du ikke kan lese nyhetsbrevet, klikk her!

Meld deg av nyhetslisten

Grands første dametrener

Per-Helge Røbekk (73) trente de første damespillerne i Grand i 1977

Image

Høsten 1977 ble de første jentespillerne i Grand for gamle til å spille jentefotball, og i påvente av at klubben skulle starte et damelag ble Per-Helge Røbekk hentet inn som trener.

Vi har tatt en prat med den spreke 73-åringen for å mimre om oppstarten av damelag i Grand.

Kan du fortelle litt om deg selv og din egen fotballkarierre? 

- Jeg er fra Molde, og som gutt spilte jeg på Rival. Jeg konkurrerte med spillere i Molde FK som Jan Fugelset, Harry Hestad og Torkild Brakstad. Da jeg var 17 år flyttet jeg fra Molde for å gå på skole, og havnet i Forsvaret som 18 åring.  Lite organisert fotball i denne perioden, men var på stasjonenslagene i Forsvarscupen der jeg tjenestegjorde.

- Jeg flyttet til Bodø og var i Forsvaret på Reitan fra januar 1965. Året etter flyttet jeg til Jensvoll, og ble invitert til å spille på A-laget i Grand. Jeg spilte på Grand i fem år, og fikk med meg opprykket høsten 1971. Det var det året Glimt rykket ned og Grand rykket opp. Etter hvert spilte jeg oldboysfotball for Grand, og et år kom vi helt til semifinalen i det uoffisielle NM.

- Jeg bygde hus på Tverlandet, og startet oldboyslag i Tverlandet IL i 1983. Spilte oldboys- og bedriftsfotball frem til 2003, da jeg slet akillesen. Siden da har jeg ikke løpt!

Hadde du noen trenerbakgrunn?

- Trenererfaringen er fra Lillestrøm FK hvor jeg trente lag i 8-10 års klassen. I min aktive oldboysperiode i Grand satt jeg i flere år i styret i klubben, og jeg var også materialforvalter i en lang periode. Jeg deltok på alle treninger og på reiser, blant annet under Andreas Berg og en jeg ikke husker navnet på. Bakgrunnen som trener er nok mest erfaring som spiller og leder.


Kan du si litt om hva som gjorde at du ble trener for Grands damespillere?

- Jeg ble spurt høsten 1977 av Ole Marius Strand, som var leder for Grands ungdomsavdeling på den tiden. Treningen foregikk i gymsalen på Østbyen skole to ganger i uken, og det passet meg veldig godt siden jeg på den tiden bodde i Ole Reistads vei rett ved inngangen til skolen. Treningene ble satt i gang for å gi de jentene som var for gamle til å spille på jentelag et aktivitetstilbud, og i påvente av at Grand fikk etablert et skikkelig damelag. Vi kjørte veldig enkle tekniske øvelser, og spilte en del five-a-side. Jeg trente laget fram til våren 1978. Da utetreningene startet overtok Ole Marius Strand treneransvaret.

Husker du navnet på noen av spillerne på laget?

- Jeg er veldig dårlig å huske navn, men jeg husker at Sigrid Prestegaard var på laget. Jeg tror også Elin Albrigtsen deltok på treningene.

Per-Helge forteller at han fortsatt følger med på Granddamene, men at han ikke har vært på så mange kamper de siste årene.

TerjeIK Grand Bodø

Boks 252, 8001 BODØ • Tlf: 755 61630 • post@ikgrand.nowww.ikgrand.no

Ønsker du ikke å motta flere nyhetsbrev fra oss, Klikk her!