IK Grand

FØR KAMPEN: Kolbotn - Grand Bodø

 Image

Dead or alive? 

Nå er serierunden hvor også bunnstriden i årets Toppserie kan bli avgjort. Det er for vår del det brenner mest da denne helgen kan ta fra absolutt alle muligheter for håp om Toppseriespill i 2019, mens for Lyn sin del kan det i beste fall bli spenning om kampen for å unngå kvalik, men i verste fall kan de måtte reise til Bodø neste helg med ei luke på 5 poeng de siste to serierundene. 

 

På lørdag tar Lyn i mot Stabæk på hjemmebane. Med seier her vil et nedrykk for vår del være avgjort, mens uavgjort vil fortsatt gi oss en matematisk mulighet på å berge plassen. Men og det er et stort MEN her, skal vi i beste fall klare å skape spenning til hjemmekampen mot Lyn i neste runde, så MÅ vi slå Kolbotn borte nå på søndag. 

Derfor er vi selvutnevnt landest største Stabæk-supportere fram til kampen i morgen er spilt. 

Endelig kamp igjen

 

Det er faktisk nesten en hel måned siden siste tellende kamp for vår del og nå skal det bli godt å spille kamp igjen! Undertegnede må få lov å bruke spalteplass her til å skryte av både spillergruppe og trenerteam på måten de har brukt denne pausen. Naturligvis er perioden brukt til å gi litt fri fra fotballen og selvfølgelig har man etter friperioden trent godt. 

Det som er mest imponerende er all den tid gruppen har brukt på å promotere både klubben og jentefotball internt og eksternt. Det har blitt arrangert flere fotballskoler, besøk hos egne lag og noen har til og med vært ute på skolene og har hatt gymtimene. Kan godt hende at vi allerede på mandag er et 1. divisjonslag fra 2019, men jeg er ganske sikker på at jobben som denne gruppen har gjort gjør at vi kan si som landslaget, "Sterkere sammen". Bodø, Salten og Nordland skal og kommer til å være med å prege norsk toppfotball på kvinnesiden også!

Forrige helg spilte damelaget treningskamp mot Innstranda i Nordlandshallen. Kampen ble spilt 3x30 min og det ble til slutt 10-0 til oss. Det er alltid godt å score mål og vinne kamp, ingen av delene har vi vært bortskjemt med i år. For Innstranda sin del var dette en viktig gjennomkjøring før deres kvalik til 1. divisjon mot Fortuna Ålesund på søndag. Vi ønsker våre venner fra Mørkved masse lykke til i den kampen!

Til søndagens kamp kan Jan Tore ta ut troppen fra en nærmest skadefri stall. 

Fakta før kamp

Kolbotn sine 3 siste kamper:

Kolbotn - Arna-Bjørnar 1-4

Avaldsnes - Kolbotn 0-0

Lyn - Kolbotn 0-1

 

Grand Bodø sine 3 siste kamper:

Sandviken - Grand Bodø 4-1

Grand Bodø - Klepp 3-5

Grand Bodø - Røa 1-3

Lagene har siden 1995 møttes 13 ganger hvor vi har vunnet en kamp, to har endt uavgjort og Kolbotn har ti seiere. 

Siste møter mellom lagene:

2018: Grand Bodø - Kolbotn 1-2 (Toppserien)

2017: Kolbotn - Grand Bodø 2-0 (Toppserien)

2017: Grand Bodø - Kolbotn 1-1 (Toppserien)

Vår eneste seier mot Kolbotn kom i vår hjemmekamp i Toppserien i 2014 hvor også bildet øverst her er hentet fra. 

 

Vi håper at alle våre venner med Grand i hjerte tar turen til Sofiemyr Stadion på søndag med avspark klokken 1700. 


Image