Hvis du ikke kan lese nyhetsbrevet, klikk her!

Meld deg av nyhetslisten

"En av oss" - Marthe Sveggen (18)

Under tittelen "En av oss" skal vi utover høsten bli kjent med unge og gamle medlemmer i den store Grandfamilien. Vi har tatt en prat med 18 år gamle Marthe Sveggen


Image

Marthe Sveggen har spilt i Grand i mange år, og spiller nå på rekruttlaget. - Jeg har vært grandjente i 10 år, og kommer til å fortsette å spille fotball så lenge jeg synes det er morsomt. Jeg startet med fotball fordi storebroren min spilte, og jeg syns det virket morsomt.

18-åringen spilte for Kongsvinger IL i fjor da hun gikk på "Norges Toppidrettsgymnas" i Kongsvinger. - Det var et veldig lærerikt og interessant år, men på grunn av skole valgte jeg å flytte hjem igjen.

Marthe har alltid likt å trene, vært seriøs og har vært et forbilde for mange andre jenter hun har spilt sammen med. - Jeg trener for tiden 4-5 ganger i uken, både lagstreninger og noen egentreninger. I tillegg så kommer kampene i 2.divisjon damer med rekruttlaget.

- Jeg drives kjempebra i Grand, men er usikker på framtiden da jeg ikke er helt sikker på hva jeg skal gjøre de neste årene. Det kan bli både studier og førstegangstjeneste neste år, forteller Marthe.

Marthe er ofte på tribunen i Nordlandshallen når Grands damelag spiller toppseriekamp. - Ja, jeg følger med på damelagets kamper, og leser ellers det som skrives om Grand på facebook og ulike nettsider.

- Min styrke som fotballspiller er at jeg har et godt overblikk, noe som kommer godt med når jeg spiller midtstopper. I tillegg så er jeg god til å prate under treninger og kamper. Min svakhet er at jeg ikke er så hurtig, og det burde jeg jobbet mere med, sier Marthe.

Hun forteller at Manchester United er hennes favorittlag, men at laget har så mange gode spillere at hun ikke klarer å velge en favorittspiller.

Image

Tekst og fotos: Terje


IK Grand Bodų

Boks 252, 8001 BODŲ • Tlf: 755 61630 • post@ikgrand.nowww.ikgrand.no

Ønsker du ikke å motta flere nyhetsbrev fra oss, Klikk her!