IK Grand

FØR KAMPEN: Grand Bodø - Røa

Image 

I årets nest siste hjemmekamp tar vi i mot Røa i Nordlandshallen klokken 1600 på søndag. Dette kan være kampen hvor vår skjebne blir avgjort og dette kan være vår siste sjanse. På lørdag har Lyn hjemmekamp mot Kolbotn, med seier til Glenn Kleven & Co er vi nødt til å vinne for å bevare den teoretiske teorien. Uansett hva som skjer på Kringsjå, vårt mål for kampen på søndag og kampen etter borte mot Kolbotn er 6 poeng. Forhåpentligvis gir det et godt nok utgangspunkt til årets siste hjemmekamp, nest siste runde i Toppserien, hvor vi tar i mot Lyn til at vi kan skape stor spenning om kampen om tilværelsen.

Skal det være et realistisk mål må vi fort som fy begynne å avgjøre jevne kamper hvor vi gjør svært gode prestasjoner i store deler av kampen, men har dessverre ødelagt for oss selv i enkelte kamper hvor vi har blitt straffet hardt. Vi har sagt det før, en tabell lyver ikke etter 18 kamper, vi ligger sist og med det som ser ut som en håpløs stor luke opp til kvalik fordi vi fortjener det, men i alle fall i skrivende stund er det ingenting som er avgjort. Vi kan love et hjemmelag på søndag som vil jobbe enda hardere enn sist søndag mot Klepp og vi vet at vi har gode nok kvaliteter i laget vårt til at vi kan slå Røa nå på søndag.

Jan Tore disponerer samme tropp som sist helg, Cecilie N og Andrea er uaktuell mens resten av stallen er klar for kamp. 

Røa

Vår motstander på søndag startet sesongen svært dårlig og lå lenge sist på tabellen helt til de tok i mot oss i 4. serierunde. 

Det ble tydeligvis et lite vendepunkt og 4-1-0 på de neste fem kampene. Før denne kampen ligger laget på en 6. plass og kjemper sammen med Kolbotn om Vålerenga om 5. plassen. Opp til medaljeplassene er det nok litt for mange poeng. 

Vi tar i mot et lag som er i fryktelig god form med seier på sine siste 3 kamper og som er klar for semifinale i årets NM. 

I sommer meldte Synnøve Hafnor overgang til Oslo-klubben hvor det har blitt 4 kamper så langt og vi gleder oss til å se henne tilbake i Nordlandshallen. 

Fakta før kamp

Lagene har møttes 8 ganger før dagens kamp, 7 oppgjør i Toppserien og 1 kamp i NM. Statistikken er ikke noe hyggelig lesing for vår del, men et flott tidspunkt for vår del å få vår første seier mot Røa. 

Før søndagens kamp står det 0-1-7 i Røa sin favør. 

Grand Bodøs siste 3 kamper:

Grand Bodø - Vålerenga 1-2

Sandviken - Grand Bodø 4-1

Grand Bodø - Klepp 3-5

Røa sine siste 3 kamper:

Røa - Stabæk 2-0

Lyn - Røa 3-4

Røa - Vålerenga 2-1

På hjemmebane står IK Grand Bodø med 1-0-8 og 8-24 i målforskjell, mens Røa står med 3-1-4 og 16-16 på bortebane. 

Vi håper på minst mange som sist tar turen til Nordlandshallen på søndag. Vi kan i alle fall love strålende spilleforhold og tørre forhold for alle på tribunen. Seier kan vi ikke love, men vi kan garantere at du får se et lag som vil yte alt for å klamre oss til det lille halmstrået vi enda har tak i!

Skulle du ikke ha mulighet å komme til Nordlandshallen på søndag kan du se kampen hos Avisa Nordland. 

Image