IK Grand

FØR KAMPEN: Grand Bodø - Trondheims-Ørn

Image

Grand Bodø - Trondheims-Ørn

3. runde NM
Onsdag 20. juni klokken 1700, Nordlandshallen

Før kampen

Okei, vi innrømmer at vi er ute av både gull- og medaljekampen i årets Toppserie, men cupbøtta, den er vår!!
En fjern drøm for et lag som p.t. ligger desidert sist på tabellen og som ikke akkurat opplever flyt på fotballbanen for tiden, men nettopp derfor er kampen på onsdag et flott avbrekk. Nå spilles det ikke om poeng og vi slipper å se på tabellen før denne kampen. Nå er det 90 minutter + hvor det skal avgjøres hvem som får glede seg til kvartfinale i høst. 

Cup er cup og med litt flyt og tur så kan selvfølgelig vi, for øyeblikket et bunnlag i Toppserien spille cupfinale i Telenor Arena i desember, så den drømmen skal ingen få lov å ta fra oss før det ikke er mulig lenger! Men da må vi først slå Trondheims-Ørn. Igjen...

For nettopp Trondheims-Ørn er laget vi har vår eneste seier mot i årets serie. Det skjedde helt tilbake til 1. serierunde. Etter den kampen har det blitt bråstopp på poengfangsten for vår del og vi har nå 9 tap på rad i Toppserien. Sist nå på lørdag hjemme mot Stabæk hvor det lenge var jevnt, begge lag hadde sine sjanser, men Stabæk hadde en bedre innspurt enn oss og resultatet ble til slutt 3-0 til gjestene. 

For Trondheims-Ørn gjelder nok det samme for oss om det skal bli mer edelt metall i skapet på Ørn Arena, da er det cupen som gjelder. Noe de har gjort til gangs tidligere og er klubben i Norge med flest kongepokaler med sine 8, men vi må helt tilbake til 2002 til det sist ble seier i cupfinalen, men ikke lenger tilbake enn til 2014 sist laget spilte cupfinale. 

I serien ligger laget på 10. plass med 10 poeng, men bak LSK og Sandviken er det tett. For eksempel er det ikke mer enn 5 poeng opp til Kolbotn som ligger på 4. plass. 

Alle lag i Toppserien har walk over i 1. runde. Begge lag tok seg greit videre fra 2. runde. Vi tok turen til Tromsø og slo TIL 5-0, mens Ørn hadde besøk av Kil/Hemne og vant 7-0. 

Fakta før kamp

Lagene har aldri møttes tidligere i NM som i alle fall undertegnede fant ut av, men har møttes en rekke ganger i Toppserien og et par kamper i 1. divisjon. Statistikken er i klar favør for gjestene med 12-0-1 i sin favør. De siste oppgjørene har endt slik:
 

2018: Grand Bodø - Trondheims-Ørn 2-1 (Toppserien)

2017: Grand Bodø - Trondheims-Ørn 1-6 (Toppserien)

2017: Trondheims-Ørn - Grand Bodø 3-1 (Toppserien)

Siste 3 kamper for lagene:

Lyn - Grand Bodø 2-1 (Toppserien)

TIL - Grand Bodø 0-5 (NM, 2. runde)

Grand Bodø - Stabæk 0-3 (Toppserien)

Vålerenga - Trondheims-Ørn 0-1 (Toppserien)

Trondheims-Ørn - Kil/Hemne 7-0 (NM, 2. runde)

Trondheims-Ørn - Kolbotn 2-0 (Toppserien) 

Vi håper virkelig at alle våre medlemmer, våre trenere, foreldrekontakter, foresatte i klubben, alle med Grand i hjertet og alle dere som enda ikke vet at dere har Grand i hjertet kommer på kamp på onsdag og støtter oss! Vi har trua og drømmer om å skape samme jubelbilder som sist vi hadde Ørn på besøk. Er du i tvil om du skal ta turen? Gi oss en sjanse da! Vi lover ikke seier, men vi lover at du får se et Grand-lag som kommer til å løpe igjennom veggen i denne kampen! 

Image

Slike scener håper vi å gjenskape på onsdag. Bildet er fra åpningskampen vår mot Trondheims-Ørn.