IK Grand

FØR KAMPEN: Grand Bodø - Stabæk

Image

Som alltid kan du som ikke har mulighet for å se kampen i Nordlandshallen se den hos Avisa Nordland

Før kampen


Da var landslagspausen over og nå er det 3 runder med Toppserien før det blir sommerferie for damelaget. Det er ikke til å legge skjul på at lørdagens kamp blir uhyre viktig når vi tar i mot Stabæk. Det er faktisk laget som ligger over oss på kvalik på tabellen:

Image
Med seier har vi plutselig kontakt med Stabæk og kanskje flere lag over og for vår del er dette en av mange cupfinaler som gjenstår i årets sesong. Dette er ikke en "må vinne" kamp for Stabæk, men som de sier selv før kampen, dette er en kamp de ikke kan tape heller. Med andre ord, dette vil bli en kamp hvor det ikke vil bli lagt noe i mellom og forhåpentligvis blir det en morsom kamp som ender med tippetegn H for deg som kommer på tribunen i morgen. 

Selv om det begynner å bli en stund siden nå så møter vi faktisk til denne kampen med seier i siste kamp i bakhodet. Før det ble et opphold i Toppserien ble 2. runde i NM spilt. Her dro vi til Tromsø og møtte TIL. Her ble det etterhvert stor forskjell på lagene, vi fikk satt inn 5 mål og Siiri holdt nullen. 

Fra vår side er det kun Melisa som har vært på landslagsoppdrag i denne perioden. Det betyr at gruppen har fått jobbet godt på trening, men spillerne har også hatt noen frihelger som har blitt benyttet godt hvor mange har vært på tur og forhåpentligvis gir dette positive utslag i morgen! Vi vet det blir tøft, vi vet det blir vanskelig, men vi er sterk i troen på at vi skal først slå Stabæk i morgen og vi skal kjempe hele veien for å berge plassen i årets Toppserien!

Stabæk

Det er nok uvant for både dem selv, men også for oss andre å se Stabæk helt nede på 11. plass i årets serie. Det som er helt sikkert, ingen lag er for god til å rykke ned og etter 9 kamper ligger man der man fortjener på tabellen. I årets serie har Stabæk slått tabellnaboene Lyn 5-0 og Avaldsnes 4-2, begge kampene på hjemmebane, men på bortebane har laget kun fått med seg 1 poeng, 1-1 mot Kolbotn.

At prestasjonene svinger litt kan nok skyldes at man siden i fjor har mistet noen viktigte spillere. Spesielt savnet etter Trine Rønning er nok stort, både i kamp, men også i treningshverdagen. Det som er helt sikkert er at det er nok kvalitet i dette Stabæk-laget til at de kan matche alle lag i Toppserien på en god dag og det jobbes godt under damelaget i tillegg med mange spillere på yngres landslag. 

Som oss så har også Stabæk seier i sin siste kamp da de slo Halingdal 8-0 på bortebane i cupen. 

Fakta før kampen


Vi har møtt Stabæk 5 ganger og har til gode å vinne mot de. Derimot har vi slått Asker en gang som var klubbens navn før og så prater vi ikke så høyt om at Asker slo oss i 8 av kampene..

2017: Grand Bodø - Stabæk 1-2 (Toppserien)

2017: Stabæk - Grand Bodø 5-1 (Toppserien)

2016: Grand Bodø - Stabæk 0-3 (NM)

2014: Stabæk - Grand Bodø 5-2 (Toppserien)

2014: Grand Bodø - Stabæk 0-7 (Toppserien)

Siste kamper

Grand Bodø - Kolbotn 1-2 (Toppserien)

Lyn - Grand Bodø 2-1 (Toppserien)

Tromsø - Grand Bodø 0-5 (NM)

 

På hjemmebane står vi med 1-0-3 og 4-7 i målforskjell i år. 

Stabæk - Lyn 5-0 (Toppserien) 

Stabæk - Sandviken 0-1 (Toppserien)

Halingdalen - Stabæk 0-8 (NM)

På bortebane står Stabæk med 0-1-3 og 1-8 i målforskjell

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Nordlandshallen på lørdag. Som alltid har vi kiosk på tribunen hvor du kan kjøpe både varm og kald drikke samt noe godt å spise. 

Image