IK Grand

FØR KAMPEN: Vålerenga - IK Grand Bodø

 Image

Vålerenga - IK Grand Bodø

Søndag 13. mai kl 1700, Intility Arena

Streaming: an.no

Vi er bønna i fra nord..

Det er fristene med tanke på våre siste bortekamper og ta fram strofene fra EM-sangen fra 2000, "Vi er bønna i fra nord, ta vel i mot oss".. Jeg er helt sikker på at vi blir tatt godt i mot av Vålerenga på sin nye storstue og vi er heldig som får lov å spille på Norges nyeste stadion i toppfotballen. Når det kommer til det som blir å skje mellom klokken 17-19 ute på kunstgresset så er nok ansvaret lagt på oss selv i forhold til hvor hyggelig turen til hovedstaden blir. 

Toppserien er fortsatt jevn bak suverene Lillestrøm. For vår del som ligger sist på 12. plass kan vi med seier på søndag klatre opp til 8. plass hvis de øvrige resultane går vår vei. Faktisk vil vi kun være et poeng bak søndagens motstander med seier. Det er positivt, men vi kan vel slå fast at vi ikke kommer til Initilty Arena som favoritter. Det er vel en rolle vi neppe blir å få i noen av våre kamper i Toppserien i år og det lever vi kjempefint med. Vi er sterk i troen på at vi skal plukke nok poeng til å unngå nedrykk, men det begynner å bli på tide med tellende resultat nå. Hvorfor ikke borte mot Vålerenga! 

Til Oslo på søndag kan Jan Tore & co nærmest velge fra en skadefri tropp. Eneste spiller som er helt utelukket til kampen er Ingeborg Nordheim som har pådratt seg en skade som holder henne ute på foreløpig ubestemt tid, men trolig ikke nå langvarig. 

Skuffende sesongstart for Vålerenga


Det er nok mange som er skuffet over at Vålerenga kun står med 7 poeng og ligger på 5. plass på tabellen. Før sesongen ble suksesstrener Monica Knudsen ansatt som trener og nye meriterte spillere, både norske og utenlandske stod nærmest i kø utenfor kontoret for å signere sine kontrakter. Blant annet vårt æresmedlem, Victoria Ludvigsen som tok overgang fra Stabæk. 

Her ligger vel det som er kjernen til problemet for VIF. Selv om Avaldsnes på en imponerende måte har klart å hevde seg med sitt prosjekt med nærmest nytt lag hvert år, så har heller ikke de klart å dytte LSK ned fra tronen. Roma var ikke bygget på en dag og undertegnende er helt overbevist om at Monica Knudsen vil gjøre VIF til en seriøs utfordrer hvis de klarer å ha kontinuitet på både trenerteam og spillerstall over år. 

Med så mange nye spillere som man skal få til å fungere som et lag vil det naturligvis være store svingninger i preastasjoner. Vi håper vi skal klare å gjøre jobben vår og og sørge for at det blir nok motstrøm for vertene til at vi kan gjøre det som mange vil si er umulig. 

Fakta før kamp

Lagenes siste 3 kamper:

Vålerenga - Stabæk 5-0(Toppserien runde 5)

Lyn - Vålerenga 1-1(Toppserien, utsatt kamp fra mars)

Klepp - Vålerenga 3-0(Toppserien runde 6)

Klepp - Grand Bodø 6-0(Toppserien runde 4)

Røa - Grand Bodø 4-1(Toppserien runde 5)

Grand Bodø - Sandviken 1-3(Toppserien runde 6)

Totalt har klubbene møttes 8 ganger siden 92 og Vålerenga har et greit overtak med 7-1-0. 

Tidligere møter:

Grand Bodø - Vålerenga 2-3(Toppserien 2017)

Vålerenga - Grand Bodø 2-0(Toppserien 2017)

Vålerenga - Grand Bodø 1-1(Toppserien 2014)

Grand Bodø - Vålerenga 0-2(Toppserien 2014)

Vi trenger all den støtte vi kan få, så kjære du som er i Oslo på søndag med Grand i hjertet, møt opp på Intility Arena og støtt oss!

Christian

Image