Hvis du ikke kan lese nyhetsbrevet, klikk her!

Meld deg av nyhetslisten

NFF lanserer skoleringsplan for keepere

NFF Skoleringsplan for keepere vil gi trenere, foreldre og keepere kunnskap, informasjon, tips, øvelser og treninger på alle nivå.

Image

På treningsøkta.no har man lenge hatt en skoleringsplan for trening i barnefotballen. Nå er en egen skoleringsplan for keepere lansert.

NFF Skoleringsplan for keepere ønsker å gi trenere, foreldre og keepere kunnskap, informasjon, tips, øvelser og hele treninger på alle nivå. Planen viser tekst, illustrasjoner og instruksjonsfilmer som man kan bruke i hverdagen i din klubb. Planen tar for seg hva man skal jobbe med keeperen i trening og kamp, oversikt over hvordan en uke kan se ut, holdninger og Fair play. 

- Det som er viktig er hverdagen. Det handler om å forbedre den ute i klubbene. Klarer vi det litt vil det gjøre en forskjell. Det er det som er målet med dette, forteller Frode Grodås. 

Det er den tidligere landslagskeeperen, nå ansatt i NFF, som har laget planen. Den er delt opp i 6-7 år, 8-9 år og 10-12 år. 

Noen av det som blir tatt opp er blant annet når og hvordan starter man med keepertrening, hva gjør man i treningen med en eller ti keepere, og hvor ofte og lenge man trener. 

- Det vil også komme skoleringsplan for keepere i alderen 13-16 år og 16-19 år etter jul. Dette er også en plan som kommer til å leve med nye økter, nye øvelser og påfyll fra forskjellige miljøer underveis, forteller Grodås. 

Fagansansvarlig for aktivitetsutvikling i NFF, Bo Folke Gustavson, er også godt fornøyd med den nye skoleringsplanen. 

 

- Dette kompletterer skoleringsplanene vi har i barnefotballen på en strålende måte. Nå kan vi tilby ferdige treningsøkter både for utespillere og keepere, tilpasset alder og modning. Frode har gjort en kjempejobb med dette og vi håper og tror at dette er med på å bidra til en enda bedre hverdag for alle unge keepere, sier Gustavson. 

 

En del av skoleringsplanen er "keeperkula", som viser bevegelsen frem mot et mål. Den tar for seg ytre faktorer, miljø, treningen og spilldelen, og dette er noen av punktene som ramses opp: 

• Keeperrollen er mye og ulike utfordringer. Keeperkula viser helhet og retning.

• Første årene er leken, mestring og opplevelsen som styrer. Alle får prøve. Første møte med ”keeperen” (6-7 årsalder) avgjør.

• Med alderen følger mer innhold og flere temaer. Alle er unike og trenger ulikt påfyll for full ”gevinst”. Lær keeper å kjenne for å gi den rette utfordringen.

• 11-12-årsalder er perioden der de flest tar beslutningen for et liv med hansker.

• Vi trenger flere og det er plass til alle. Fasit og snarveier finnes ikke. Hverdagen avgjør.
 

Klikk deg inn på treningsøkta.no for å se hele skoleringsplanen for keepere

Hentet fra NFFs hjemmeside.

Terje


IK Grand Bodų

Boks 252, 8001 BODŲ • Tlf: 755 61630 • post@ikgrand.nowww.ikgrand.no

Ønsker du ikke å motta flere nyhetsbrev fra oss, Klikk her!