IK Grand

FØR KAMPEN: Urædd - IK Grand Bodø

Urædd - IK Grand Bodø

Kjølnes Stadion

Søndag kl 1430

Streaming: Avisa Nordland og Stian Høgland som kommentator!

Før kampen

Forrige helg ble egentlig en jubelhelg for begge lag. Urædd nådde sin målsetting før sesongen med å nå minst kvalik i 1. divisjon, mens vi på vår side har fått en ny sjanse for å nå vår, beholde plassen i Toppserien. 

Nå skal det avgjøres med borte og hjemmekamp, og første kamp spilles i Porsgrunn og Kjølnes Stadion, mens returkampen går neste søndag klokken 1700 i Nordlandshallen.

Opplevelsen i årets sesong er som natt og dag resultatmessig for disse lagene. Vi har som kjent fått kjenne på at nivået i Toppserien er noe helt annet, selv om vi året før ble suveren seriemester i 1. divisjon. Vi har kun sanket 8 poeng på 22 kamper, vi har sluppet inn alt for mange mål og vi har hatt noen veldig dårlige kamper med grusomt sluttresultat. 

Det vi ikke må glemme er at selv om enkelte kamper ble vel tøffe så kom det jo ikke som noe sjokk på oss, vi har ikke rykket direkte ned som nyopprykket lag, vi har scoret veldig mange mål til å være et bunnlag, vi har vært svært god i flere kamper og har vært svært nær poeng mot topplag, spesielt på hjemmebane.

Urædd 

Urædd på sin side, som i fjor spilte i Toppserien og rykket ned med kun 6 poeng, kan se tilbake på en sesong hvor de er det laget som har scoret nest mest i divisjonen(55), laget har årets toppscorer i 1. divisjon(20) med Melissa Wiik og laget har tatt 41 poeng på sine 22 kamper. (8 poeng bak seriemester Lyn) 

Det er likevel et lag som har variert mye i løpet av årets sesong, og har spesielt på hjemmebane gjort mye rart og står med 6-1-4 og en målforskjell på 28-12. Blant annet har våre nord-norske venninner fra Bossekop vunnet her 2-1 sent i oktober. 
Image

(foto fra Urædds facebook-side)


Urædd har som nevnt årets toppscorer i 1. divisjon med Melissa Wiik med sine 20 mål. Neste på listen er Veronica Navestad Amundsen med 11, samme antall som vår Anne-Marthe Birkeland har i Toppserien og er dermed vår toppscorer. 

Formen de siste 5 kampene viser 3-1-1 og en målforskjell på 10-5. På hjemmebane står de med 1-1-1 og 6-4 i målforskjell på sine siste 3 kamper.

Mot seriemester Lyn ble det 2-2 på bortebane og tap 0-1 på hjemmebane.

I årets NM ble det tap på bortebane mot Grei(2-0) allerede i 2. runde, men kun 4 dager etterpå møttes disse to lagene til ny kamp på samme stadion hvor Urædd vant 3-0 som er et godt bilde på at laget har vært litt variende i årets sesong. 

Oppladningen for vår del til både denne og kampen neste helg er tilnærmet perfekt. Denne uken har vi fått trene ute på Aspmyra Stadion og laget reiser ned allerede i morgen til Porsgrunn. I neste uke har Bodø Spektrum, Bodø Kommune og Bodø Idrettsråd lagt forholdene til rette for oss med at vi får trene 2 øker på hel bane i Nordlandshallen. En fotballkamp avgjøres heldigvis fortsatt på fotballbanen i selve kampen, men vi setter utrolig stor pris på alle som ønsker oss med videre i Toppserien og vi håper vi kan takke alle med at vi kan kalle oss et Toppserielag for 2018 også. 

Til Porsgrunn reiser vi med følgende tropp:

Birna, Trine, Savannah, Line, Tine, Hege, Sara, Ingeborg, Amalie, Siiri, Cecilie N, Cecilie F, Vilde F, Synnøve, Christina, Anne-Marthe og maiken. 

Vi håper våre venner i området tar turen til Kjølnes Stadion på søndag, vi hører rykter om at det mobiliseres godt fra hjemmelaget for å skape trykk på tribunen. Vi kan love en ting, de som møter på stadion får se et Grand-lag som absolutt ikke tror dette blir noen walk in the park! Jentene har levert ei treningsuke det lukter krutt av, og det er en meget skjerpet, motivert og kampklar gjeng som møter på kamp!

Heia Grand og #SammenForGrand