Hvis du ikke kan lese nyhetsbrevet, klikk her!

Meld deg av nyhetslisten

Reisebrev fra gulljentene

Vi har fått et reisebrev fra Grand J14 etter helgens kretsfinale

Image

Etter en solid gjennomført sesong av våre jenter var det endelig tid for å ta turen over fjellet, målet er Mo og kretsfinalen 2017. Med oss i bagasjen har vi smått utrolige 45 poeng på 16 kamper og en målforskjell på hele 92 plussmål.
 

På andre siden av fjellet venter motstanderlaget fra Brønnøysund, også de med en imponerende statistikk,12 strake seiere og 95 scorede mål. Dette vet vi blir en stor utfordring, en kamp jentene må spille opp mot sitt aller beste for å vinne, og de er mer enn klar for den oppgaven!
 

For å bidra til en optimal oppkjøring til kampen velger vi å ta inn på hotell dagen før dagen, jentene har gjort seg fortjent til litt «luksus»!  Kl.17.00 lørdag er alle sjekket inn på sine rom, og det er tid for å samle seg rundt det som skal skje dagen etterpå. I hovedtrener Bård sitt fravær, er det Øystein og Lars som har fått ansvaret for å lede laget denne helga. Spillerne samler seg til et møte på kvelden der det blir pratet om den viktige finalen og satt fokus på hva som har ført dem dit og hva som må gjøres for å hente pokalen hjem.

Image
 

Vi har også fokus på det sosiale i spillergruppen, det skal være rom for litt utenomsportslige aktiviteter også. Det blir arrangert en kahoot som foreldregruppa har ordnet, der alle spørsmålene handler om spillerne og noe av det de har gjort i løpet av de første barneårene. Det fører med seg en synliggjøring av det enorme konkurranseinstinktet i gruppen og ikke minst mye glede og latter. Spillerne avslutter kvelden med mingling på tvers av rommene, men klokken 23.00 er det natt.  

Image
 

Søndag morgen kl.09.30: Jentene møtes nede i resepsjonen for en rask tur ut å gå, flere av spillerne ser ut til å trenge det for å våkne ordentlig. De spiser en kjempegod frokost på hotellet før avreise til Sagbakken stadion.                                 

Stemningen er god når spillerne kommer ut for å varme opp til kamp, og på tribunen er pulsen i foreldregruppen litt over fornuftig nivå. Kapteinen har med en høyttaler som det blir spilt fengende musikk fra og alt ligger til rette for en god kamp.                                                 

Noen minutter før 12.30 har spillerne på begge lag tatt oppstilling i spillertunellen og de kommer ut på stadion til vignett og applaus fra forventningsfulle tilskuere. Endelig skal årets viktigste kamp spilles!!!!!

Image
 

Jentene våre starter kampen best og etter få minutter setter Mille inn det første målet, jentene er gode altså! De neste ti minuttene har vi flere gode sjanser, men sliter litt med et hardtarbeidende lag fra Brønnøysund. Men så, etter vel 20 minutter scorer vi igjen, det er Malin som scorer nå, utrolig befriende og fortjent. På tribunen jubler vi over innsatsen til jentene, men har så vidt satt oss ned før vi ser at motstanderlaget går rett opp i angrep og scorer sitt første mål. 2-1 plutselig, og det er lenge igjen av kampen. Stillingen holder seg til pause.

I 2.omgang bølger det mye fram og tilbake med sjanser til begge lag. I en periode blir vi presset og en liten stund før slutt klarer Brønnøysund å utligne, det står 2-2.
 

Ekstraomganger, 2x5 minutter. Vi foreldrene mobiliserer til å støtte jentene våre med klapping og heiarop fra tribunen, ute på matta er det jentene selv som må gjøre jobben. Og det gjør de, så til de grader! Mia setter inn ledermålet, 3-2 like før 1.ekstraomgang er ferdig. Nå er stemningen på topp, både på og utenfor banen. Jentene gjør en heroisk innsats i siste ekstraomgang, og det ender med SEIER i kretsfinalen!!!!!

Image
 

2017-sesongen altså, sesonger der jentene tok steget opp i toppen i sin årsklasse. Turneringer ble vunnet, de ble seriemester og de toppet det hele med å bli kretsmester.                    

Kretsmester- det betyr at jentene er best i Nordland fotballkrets.                                          

Dette er jenter som kan nå langt, de må bare fortsette å jobbe hardt, trene best for å fortsatt være best. For det er det de er akkurat nå- de er best!   

Skrevet av Grandmamma Liss-Janne Abrahamsen.

TerjeIK Grand Bodų

Boks 252, 8001 BODŲ • Tlf: 755 61630 • post@ikgrand.nowww.ikgrand.no

Ønsker du ikke å motta flere nyhetsbrev fra oss, Klikk her!