IK Grand

FØR KAMPEN: Grand Bodø - Klepp

Image 

Grand Bodø - Klepp

Søndag kl 1430, Nordlandshallen
GRATIS INNGANG!

Streaming: Dagbladet
Image

N
å kan vi sette press på Kolbotn!
 

I helgen avsluttes runde 19 i Toppserien. To kamper er allerede spilt, LSK - Arna-Bjørnar(2-0) og Avaldsnes - Kolbotn(4-1) for å gi våre norske lag i Champions League best mulig oppladning til sine kamper i europa hvor hjemmemøte ble spilt denne uken, mens bortekampen for begge norske lag kommer i neste uke. 

Men tanke på at det kun skiller et poeng mellom oss og Kolbotn som har spillefri nå i helgen, så kan vi med seier i vår kamp mot Klepp virkelige sette press på Kolbotn. 

 

Så må vi heller ikke glemme Medkila. De ligger nå 6 poeng bak oss på tabellen og med en ganske så mye dårligere målforskjell enn oss. De møter i helgen Røa på hjemmebane, og har igjen Kolbotn i Harstad og to tøffe bortekamper mot Klepp og Avaldsnes. Det betyr at de spiller en usannsynlig viktig hjemmekamp på søndag og undertegnede sin spådom vil være at løpet vil være kjørt for Medkila hvis det ikke blir poeng for de på søndag. 

På grunn av landslagskamper har september vært en meget rolig måned for oss med kun 3 kamper. I tillegg var det spillefri forrige helg. Klepp på sin side har hatt 4 kamper i september, og kommer opp til Bodø med stor selvtillit etter at de slo Avaldsnes 1-0 på hjemmekamp i sin siste kamp. 
Klepp kjemper på motsatt side av tabellen i forhold til oss, og kan i teorien kjempe om bronse, men det er mer realistisk å sikte seg inn på en topp 4 plassering. Det betyr at vi ikke får besøk av et lag som kommer hit som er ferdig med sesongen og kun har med seg turistbuksen. 

Lagene har møttes 11 ganger siden 1995. Klepp har vunnet 9, mens vi står med 2, men da må vi helt tilbake til 2007. 

I vårens bortekamp endte det med tap 4-2, hvor vi faktisk ledet kampen 2-0. 

I årets serie så har faktisk Klepp, som ligger på 6. plass og heng på 3. plassen kun scoret to(27) flere mål enn oss i år. Statistikken bakover lar vi ligge. 

Vår toppscorer er fortsatt helt suverent Anne Marthe Birkeland som står med imponerende 9 mål, mens for Klepp er det Tameka Butt som er toppscorer med 10 mål. 

Vi håper du som leser dette tar turen i Nordlandshallen på søndag.

Heia Grand!