IK Grand

FØR KAMPEN: Grand Bodø - Medkila

Image 
Grand Bodø - Medkila
Lørdag kl 1500, Nordlandshallen

Streaming:
Dagbladet.no og Avisa Nordland

Image

F
ør kampen

En klok mann sa for en tid siden; "Av alle uviktige ting i verden er fotball den viktigste" (Johannes Paul II). På lørdag mellom klokken 1500-1700 så er det kun en ting som gjelder for spillere, trenere og ledere hos oss og våre gjester Medkila.

Både vi og Medkila håper det også vil gjelde for mange fans på tribunen. Begge lag har mobiliesert godt for dette "lokal"-oppgjøret. Vi håper at vi har gjort vår jobb til at flest mulig vet at vi spiller akkurat nå årets viktigste kamp. Vi er så heldig at vi har noen fantastiske klubber i vennekretsen vår, både Bodø/Glimt og Bodø Håndballklubb har  oppfordret sine fans til å ta turen til NH for å støtte oss, Coop Extra Stormyra gir bort gratis skolebrød til i alle fall de 300 første på lørdag og spillerne selv har delt ut flyers i store mengder for å få nettopp deg på kamp. Medkila har satt opp egen supporterbuss fra Harstad, så da sier det seg selv, dette er en kamp som betyr mye for begge lag, og forhåpentligvis får vi en skikkelig ramme med både kamp på banen og på tribunen! I tillegg er jo dette et nord-norsk "lokal"-oppgjør mellom to klubber som har møtt hverandre en rekke ganger, og det er alltid en ekstra tenning fra begge hold i disse kampene. 
Image

Vi drømmer om å se samme syn på tribunen i morgen(2013, opprykksfinale mot Sarpsborg)

Kampen om tilværelsen

Det er ikke uten grunn at denne kampen betyr enormt mye for begge lag. Før denne kampen ligger vi på kvalik, 3 poeng foran Medkila som ligger sist og på direkte nedrykk. Ingenting vil bli avgjort, det vil fortsatt være 5 kamper igjen for begge lag etter denne kampen, men med seier her og 6 poeng ned til Medkila så er det i alle fall ikke tvil om at vi har et bra utgangspunkt til de siste kampene. Sammen med oss nede i bunnen har vi Kolbotn, som i alle fall før denne kampen har en luke på 4 poeng ned til oss. De møter på lørdag et Vålerenga lag som får æren av å åpne VIFs nye stadion. En utvilsomt vrien oppgave for et lag som ikke er i flyten og det kan bety at vi kun er 1 poeng bak Kolbotn etter morgendagens kamper. 

PS! Kolbotn sine to siste kamper i årets serie er borte mot Medkila og hjemme mot oss. Kan bli noen tynne negler i løpet av høsten...

Det er ikke to lag som er vant med å vinne som møtes på lørdag. Faktisk har Medkila til gode å vinne i år, mens vi står med vår ene seier som var mot nettopp Medkila, da på bortebane. Det betyr at vi har til gode å vinne på hjemmebane i år, og det er på høy tid å gjøre noe med det nå! Men på formtabellen de siste 5 kampene er det gjestene fra Harstad som har overtaket. Medkila står med 0-1-4 og 2-13 i målforskjell. Vi står med 0-0-5 og 4-23 i målforskjell på våre 5 siste kamper. 

Dette er som sagt to lag som deler mye historie sammen når det kommer til kamper mot hverandre. På de 10 siste årene har vi møttes hele 18 ganger i offisielle kamper. Det er nok gjestene som har overtaket, men vi som har den ferskeste opplevelsen med seier i dette oppgjøret(1-3 på bortebane 16. mai i år). Totalt på disse kampene står det 3-4-11 i favør Medkila. 
Image
(Bildet er fra kvalik til Toppserien mot Medkila i 2015 som endte 0-3 til Medkila. Foto: Anders Bergrundhaugen) 


Passion, communication, concentration and we will do it together

Selv om laget er i en tøff periode hvor det har vært mange kamper med noen tunge resultat, så melder trener Trond at stemningen i troppen er meget god og laget er godt forberedt;

"Vi har aldri hatt større konkurranse om plassene, vi er alle klar over hva denne kampen kan bety, og vi gleder oss. Vi gjør en del grep inn mot kamp, men først og fremst handler det om og være tilstede fra begynnelsen. Passion, Communication , concentration and we will do it together. Vi er godt forberedt og stemningen er på topp".

Vi sees på lørdag
HEIA GRAND!