IK Grand

FØR KAMPEN: Grand Bodø - Lillestrøm

Image
Grand Bodø - Lillestrøm
Toppserien
Lørdag 26. august kl 1500, Nordlandshallen

Streaming: Dagbladet.no(youtube) og Avisa Nordland(kampen oppdateres her i tillegg)

Image

Før kampen

På lørdag får vi besøk av serieleder Lillestrøm til ny kamp i Toppserien. Det er vel lite tvil om hvem som er favoritter i kampen, men Lillestrøm blir nok garantert å gi oss en god kamp. :)

Forrige helg hadde vi besøk av Stabæk, og selv om det egentlig betyr null og niks hvis man leser tabellen, så leverte vi en god prestasjon og kanskje en av årets beste kamper defensivt, og vi har perioder, spesielt etter reduseringen hvor vi klare å være mer konstruktiv med ball og da slapp å være den som hele tiden jaget ball. 

Det vil utvilsomt være nøkkelen til suksess mot Norges beste lag også. Her handler det om å gjøre det så vanskelig så overhodet mulig for Lillestrøm når de har ball, noe de mest sannsynlig vil ha mer enn oss og da være smart når vi selv har ball. 

Fryktelig enkelt i teori, utrolig vanskelig i praksis, noe bortekampen mot LSK beviste når vi reiste hjem med 9-1 tap. 

Vi legger bak oss nok en god treningsuke med de aller fleste spillerne på plass. Ekstremt gledelig å melde at Cecilie Noreng nå er friskmeldt og vil være aktuell til en kamptropp etter over et år på sidelinjen! Image Men dessverre ble Maiken Bakke skadet under oppvarmingen mot Stabæk, og vil være ute en stund fremover med skade i kne. Og akkurat det med kamptropp har nå blitt et behagelig luksusproblem for Trond Schjølberg når vi nå sist mot Stabæk faktisk hadde friske spillere som ble satt på tribunen. 

Vi møter et Lillestrøm-lag som har vært suveren i Norge de siste årene, og har i år igjen, selv med masse utskiftninger i spillegruppa og ny hovedtrener sikret et godt grep om seriemesterskapet i år også. Men det var nok mange som hevet øyebrynene når de gikk på tap 4-1 på bortebane mot Trondheims-Ørn i første kamp etter ferien. Det tapet ristet de fort av seg, og bare noen dager etter slo de Avaldsnes 1-0 på hjemmebane, og satt seg derfor i en behagelig posisjon med to poeng ned til laget fra Karmøy, og det med en kamp mindre spilt i det siste. 

En kamp er allerede spilt i Toppserien denne uken, når Sandviken tok i mot Arna/Bjørnar på sin nye flotte stadion. Der tok Sandviken en utrolig viktig seier 2-0 og står dermed med 10 poeng og 5 poeng ned til oss som ligger på kvalik. 

3 poeng over oss ligger Kolbotn som på lørdag spiller en av årets viktigste hjemmekamper, da de tar i mot nettopp Sandviken. Vinner Sandviken den kampen er nok de på god vei til å sikre plassen i Toppserien og med hjemmeseier kan Kolbotn skaffe seg et lite pusterom i kampen om å unngå nedrykk. 

Medkila, som ligger helt sist på tabellen skal møte Vålerenga borte på søndag og er i enda større poengnød enn de to nevnte lagene. Det kommer utvilsomt til å bli en spennende høst!

Statistikk

Vi har enda til gode å vinne på hjemmebane, og står med 0-2-5 og 9-21 i Nordlandshallen. Lillestrøm står med 4-1-1 og 9-8 i målforskjell på bortebane.

Lillestrøm står med 4-0-1 og 7-5 i målforskjell på sine siste 5 kamper. Vi står med 0-1-4 og 3-16 i målforskjell på våre siste 5 kamper.

Siste kamper mellom lagene:
2017: Lillestrøm - Grand Bodø 9-1(Toppserien)

2014: Grand Bodø - Lillestrøm 0-3 (Toppserien)

2014: Lillestrøm - Grand Bodø 4-0 (Toppserien) 

Vi ønsker alle hjertelig velkommen på kamp, og som alltid kan vi friste med god kaffe, vafler, kake med mer i våre kiosker :)