IK Grand

FØR KAMPEN: Grand Bodø - Stabæk

Image 

Grand Bodø - Stabæk

Toppserien

Søndag kl 1800, Nordlandshallen

 

Streaming: Dagbladet.no(youtube) og Avisa Nordland(her oppdateres kampen i tillegg)

Image

Før kampen

Ble ingen fotballbombe mot Avaldsnes forrige helg og vi måtte reise hjem med tap 5-0. Det positive er at vi nå er ferdig med Avaldsnes for i år, det er fortsatt 3 poeng ned til Medkila på direkte nedrykk, kun 1 og 3 poeng opp til Sandviken og Kolbotn. 

Vi fikk også se at våre to nye spillere, Christina Burkenroad og Hege Nordvik som heldigvis har på nytt valgt å ta på seg Norges fineste drakt vil bli viktige spillere for oss i høst. 

Det negative er at vi fortsatt slipper inn alt for mange mål, for 2. gang i år går vi av banen uten å score mål selv og vi er ferdig med et av topplagene for i år uten å klare å ta poeng. Men fortsatt er det ikke disse kampene som vil avgjøre kampen vi kjemper.

Nå er det Stabæk hjemme som gjelder. Et lag som vi leverte i alle fall en meget god 1. omgang mot i bortekampen, men endte opp med tap 5-1 i vår. Nå møter vi et Stabæk lag som i sommer har mistet Frida Maanum til Linköping og Ingvild Isaksen til Juventus, men som har hentet Shade Pratt fra Røa rett før overgangsvinduet stengte. 

Laget fra Bærum ligger før denne kampen på 3. plass og har ambisjoner om medalje i årets serie, og er naturligvis store favoritter på søndag, men vi har stor tro på at vi skal lage mye trøbbel for våre gjester på søndag og har hatt nok ei god treningsuke med de fleste spillere på plass. Fortsatt litt for tidlig for noen av våre langtidsskadde spillere til å friskmeldes til kamp, men de er med på å skape ekstra trykk på trening og det er nå stor kamp om plassene på laget.
 

Statistikk

På hjemmebane står vi i år med 0-2-4 og 8-19 i målforskjell og det begynner å bli på tide med årets første hjemmeseier nå! Stabæk står med 3-2-1 og 11-6 i målforskjell på bortebane. 

For vår del er det fortsatt Anne-Marthe Birkeland som er toppscorer med sine 6 mål, mens for bortelaget er det Melissa Bjånesøy som er toppscorer med 8 mål. Nummer to på listen er æresmedlem i Grand, Victoria Ludvigsen med 5 mål. 

Vi står med 0-1-4 og en målforskjell på 3-19 på våre siste kamper, mens Stabæk står med 2-2-1 og en målforskjell på 6-4 på sine 5 siste, og vant 2-0 hjemme mot Røa i sin første kamp etter ferien. 

Siste oppgjør mellom lagene har endt slik:

2017: Stabæk - Grand Bodø 5-1 (Toppserien)

2016: Grand Bodø - Stabæk 0-3 (NM)

2014: Stabæk - Grand Bodø 5-2 (Toppserien)

2014: Grand Bodø - Stabæk 0-7 (Toppserien)


Vi stiller med følgende tropp


Maiken Bakke, Tine E. Engan, Amalie L. Johnsen, Cecilie Falch, Siiri Valimä, Trine S. Jensen, Vilde Fjelldal, Sara Eggesvik, Line Danielsen, Savannah Francis, Ingeborg Nordheim, Anne Marthe Birkeland, Maja S. Olsen, Sigrid Helbostad, Iselin S. Olsen, Christina Burkenroad og Hege Nordvik.


Vel møtt på kamp, her håper vi at mange velger å ta turen for å se oss ta vår første hjemmeseier for året! Vi har trua, og vi blir utrolig glad hvis vi kan få hjelp fra dere på tribunen! 

Som alltid har vi kiosk med mye godt å få handlet, og vi lover at vi vil ha nok brus til de som kanskje er litt ekstra tørste etter Parken.