IK Grand

FØR KAMPEN: Avaldsnes - Grand Bodø

Image

Avaldsnes - Grand Bodø 

Toppserien

Fredag 11. august kl 1800

 

Link til streaming: Dagbladet(youtube) eller hos Avisa Nordland
Image

F
ør kampen

Endelig starter alvoret igjen! Kanskje ikke noe et lag som ligger nest sist på tabellen, har sluppet inn mest mål av samtlige lag og tapte siste seriekamp før ferien 1-6 på hjemmebane går rundt å gleder seg til, men det er akkurat det vi gjør!

Vi er ikke fornøyd med alt vi gjorde i vår. Selvfølgelig er vi ikke det! Vi har noen kamper hvor vi rett og slett blir flere nummer for små og taper både fortjent og med ganske stygge siffer, men vi har også mange kamper hvor vi har levert meget gode prestasjoner, hvor vi i alle fall selv mener at vi viser at vi hører hjemme i Toppserien i 2018 også. Blandt annet i vårens hjemmekamp mot Avaldsnes hvor vi med litt flaks kunne ha stått igjen med kanskje et noe ufortjent poeng, men hadde absolutt ikke vært noe ran. I alle fall ikke et ran på åpen gate i dagslys. 

En annen stor faktor for at vi virkelig ser fram til høstsesongen er antall spillere vi har på trening for tiden. Der vi i vår tidvis hadde trøbbel med å spille 6v6 på trening, har vi nå etter sommerferien måtte utstyre Trond Schjølberg med navneliste da vi stort sett er 22 spillere på hver trening. I sommer har Linda Ruutu flyttet tilbake til Finland, mens vi har fått på plass Christina Burkenroad fra USA, Trine S. Jensen er fortsatt med på lån fra Røa og Hege Nordvik har kommet tilbake til oss. I tillegg er store deler av skadelisten vår borte og i følge Schjølberg har det aldri i hannes tid i klubben vært så stor kamp om plassene som det er nå. 

Damelaget har brukt tiden godt før fredagens kamp, og forberedelsene til nettopp denne kampen kunne knapt vært bedre for et kunstgresslag som oss. I forrige uke var laget på en 5 dagers treningsleir i Sverige hvor man fikk gode treninger og ikke minst en god kamp mot Piteå på gress, og denne uken har laget hatt sine treninger på byens gressbane. Det kommer utvilsomt til å bli en utrolig vanskelig kamp mot gulljagende Avaldsnes på bortebane, men vi er godt forberedt og reiser på tur med god tro på at det er mulig, også for oss å ta poeng mot topplagene. 

 

Vi reiser med følgende tropp: 

Siiri Valimä, Amalie Johnsen, Savannah Francis, Trine S. Jensen, Tine Engan, Maiken Bakke, Sigrid Helbostad, Cecilie Falch, Line Danielsen, Christina Burkenroad, Vilde Fjelldal, Maja Olsen, Anne-Marthe Birkeland, Synnøve Hafnor og Hege Nordvik.

På bortebane i år står vi med 1-0-5 og 8-24. Formen de 5 siste kampene er 0-1-4 og en målforskjell på 4-17. 

Vår toppscorer er Anne-Marthe Birkeland med 6 mål. 

Avaldsnes


Definitivt ikke vår favorittmotstander. Vi har møttes 7 ganger før, og statistikken er 5-2-0 og 26-7 i målforskjell i Avaldsnes sin favør. I tillegg skal vi reise til en bane hvor vi ikke har gode minner fra. De to siste kampene har endt med store tap(10-0 i 2014 og 6-0 i 2012). 

Laget fra Karmøy ligger på 2. plass i Toppserien, 2 poeng bak LSK med en kamp mer spilt og laget har naturligvis ikke råd til å gi fra seg poeng mot oss hvis håpet om seriegull skal leve. Laget skal også ut i Champions League kval om knappe to uker.

 

På hjemmebane står laget med 4-2-1 og en målforskjell på 9-5. På sine 5 siste kamper har det blitt 3-1-1 og en målforskjell på 8-4. 

Toppscorer er Emily Gielnik med 6 mål.