IK Grand

FØR KAMPEN: Vålerenga - Grand Bodø

Image
Vålerenga – Grand Bodø              

Toppserien, runde 11
I dag klokken 1800, Vallhall

Streaming: Dagbladet.no(youtube-kanal) eller an.no

Før kampen

Det ble et etterlengtet poeng i forrige kamp hvor vi hadde Kolbotn på besøk i Nordlandshallen. Her leverte vi kanskje årsbeste i 1. omgang, men som alt for ofte i år så blir vi liggende under. Det er veldig fortjent at vi utligner før pause og at lagene går til pause på stillingen 1-1.

I 2. omgang blir presshøyden fra oss en del lavere, og det gjør at Kolbotn får styre kampen mer. De kommer til to gode sjanser, men heldigvis ender ingen i mål og etter 90 minutter kan vi endelig se på tabellen at poengfangsten har økt, og like viktig, Kolbotn står fortsatt med like mange poeng som oss i årets serie. Nå har begge nevnte lag en meget viktig serierunde i dag, vi møter Vålerenga borte, mens Kolbotn tar imot Medkila på hjemmebane. Sandviken, som også ligger i bunnen av tabellen med 5 poeng de også møter Avaldsnes hjemme i ettermiddag.

Vi reiser til Oslo med økt selvtillit og stor tro på at vi kan dra fra Vallhall med poeng også fra denne kampen. Med i troppen er Tine Engan som mot Kolbotn måtte gå ut med skade, men det var heldigvis ikke alvorlig og hun er meldt klar til kamp i dag.

Vålerenga

VIF-damene var før sesongstart tippet som en joker i gullkampen, i alle fall en klar medaljekandidat etter at faksmaskinen med overgangspapirer må ha gått varm i vinter. Til Oslo har det kommet til en rekke profesjonelle spillere fra seriespill i både USA, Norge og Danmark. En gammel Grand-spiller har også kommet til i Gunnhildur Yrsa Jonsdottir som har meldt overgang fra Stabæk.

Det har vel ikke gått slik man kanskje hadde trodd både internt og sett utenifra. VIF ligger per dags dato på en noe skuffende 7. plass med kun 11 poeng på sine første 9 kamper. Det er hele 18 poeng opp til LSK på 1. plass, og 9 poeng opp til medalje.

Det kan se ut som at laget har nå fått satt seg litt mer nå, og laget levere mer stabilt nå enn i tidligere i sesongen. Det er vel ikke tvil om at med troppen de disponere har toppnivået vært høyt, men også et bunnivå som har sørget for at poengfangsten ikke har vært større til nå.

Form og statistikk

Vi står med 1-1-3(cup inkl) på våre 5 siste kamper og en målforskjell på 11-11. På bortebane står vi med 1-0-4 og 8-22 i målforskjell.
Lagets toppscorer er Anne-Marthe Birkeland med 6 mål.

Vålerenga står med 3-0-2(cup inkl) på sine 5 siste kamper og en målforskjell på 11-6.
På hjemmebane har de 1-1-1 og 3-4. Tre spillere står med 3 mål til nå og er dermed lagets toppscorere. (Elise Krieghoff, Maren Hauge og Aivi Luik).

Lagene møttes sist i offisielle kamper i 2014.
VIF – Grand Bodø 1-1 (Toppserien)
Grand Bodø – VIF 0-2 (Toppserien)