IK Grand

FØR KAMPEN: Grand Bodø - Sandviken

Image
IK Grand Bodø – Sandviken

Toppserien
Søndag kl 1500, Nordlandshallen
Image
Se kampen hos dagbladet.no(youtube-kanal) og hos an.no(her blir det oppdateringer i tillegg)

Før kampen

I midtuken startet også vårt NM-eventyr for 2017 når vi var på Mørkved og spilte mot Innstranden. Det var en kamp vi var store favoritter i, og selv om vi kom under 0-1 i starten av kampen, så ble det til slutt en komfortabel seier 6-1, uten at vi imponerte så veldig mange. Uansett, det er alltid positivt å vinne, det er alltid godt å score 6 mål og det var i tillegg både spillere som fikk sin debut på damelaget, spillere som fikk sin debut fra start og spillere som ikke har fått like mye spilletid til nå i år som fikk en god gjennomkjøring her.

Forrige Toppseriekamp var forrige lørdag hvor vi var i Barteland og møte Trondheims-Ørn. Her fikk vi en meget god start, og veldig gledelig, Vilde Fjelldal var endelig tilbake fra start og det var nettopp henne som gjorde en fantastisk jobb på egenhånd og sende oss i føringen tidlig i kampen. Det var vel nesten egentlig det vi skapte av offensive muligheter i første omgang. Ørn var utvilsomt det beste laget igjennom hele kampen, og spesielt de første 45 min så er det keeper Siiri som sørger for at vi kan gå til pause med ledelse 1-0.
Trond Schjølberg sa selv etter kampen at det er helt merkelig å stå å si etter kampen at vi var best i 2. omgang, den omgangen vi slapp inn 3 mål og tapte tilslutt 3-1. Vi tar uansett med oss at vi til nå har scoret i alle kamper i Toppserien så langt.

Vi fortsetter å møte lag som ligger rundt oss på tabellen, og har nå to kjempeviktige hjemmekamper på rad når vi først møter Sandviken på søndag, før vi tar en 20 dagers pause fra kamper og ikke før 24. juni får besøk av Kolbotn. Det er bare å kalle en spade for en spade, med tap i begge disse vil veien mot trygg plass i årets Toppserie bli tøft. Vi har levert gode prestasjoner på hjemmebane, den trenden håper vi fortsetter nå på søndag, og at vi da i tillegg blir belønnet med poeng og da helst alle 3.

Sandviken
Image

Laget fra Bergen har fått en mer trøblete start i år enn hva de opplevde i fjor hvor laget endte på en flott 6. plass, og var byens beste lag. Nå har rollene blitt snudd igjen, nå er det Arna-Bjørnar som imponerer og Sandviken ligger per dags dato på nest siste plass med sine 2 poeng. Derfor sier det seg selv at kampen nå på søndag er like viktig for våre gjester. Det er også viktig å få med seg at Sandviken kun har spilt 6 kamper til nå.

Hos Sandviken finner vi to gamle kjenninger fra Grand i Ingvild Villa og tvillingsøsteren til Trine, Sofie Skjelstad Jensen. Det kan bli en morsom duell i kampen når midtstopper Trine skal stoppe søsteren som spiller spiss.
Laget har som alle andre hatt litt utskiftninger i troppen, men mente selv før sesongstart at laget virket sterkere til denne sesongen, og når man bare ser bak resultatene i år så ser man at laget bare har spilt jevne kamper med 2 uavgjort og de andre kampene er tapt med 1 mål.

Fakta før kampen

Vi står med 0-1-2 på hjemmebane og en målforskjell på 5-7. Sandviken står med 0-1-2 på bortebane og 1-3 i målforskjell.

Anne-Marthe Birkeland er vår toppscorer med 6 mål, mens Sandviken har 5 forskjellige målscorere på sine totale 5 mål i år.

Lagene møttes i treningskamp på La Manga i vinter. Den kampen endte 1-1.
I seriesammenheng er det så lenge siden lagene møttes at vi ramser ikke opp det. Siste kamp i seriesammenheng er helt tilbake i 2010. Vi har møttes 10 ganger, Sandviken kan skryte av 6 seire mot våre 2 og da har naturligvis de to siste endt uavgjort.

Nå kommer årets første seier på hjemmebane!
Image

Vi imponerte ingen da vi slo Innstranden ut av cupen i midtuka, men vi gjorde jobben og gikk videre. Det var det viktigste. Nå har vi rettet fokuset mot søndagens viktige hjemmekamp mot Sandviken, som per dags dato ligger bak oss på tabellen. Men som sjefen sjøl advarte oss mot, så skal vi ikke la oss lure av den grunn. Sandviken er et godt lag som ikke har fått resultatene til å stå i stil med prestasjonen så langt, og kommer derfor til å gå ut på matta i Nordlandshallen med et klart mål om å revansjere noe av dette.

Vi vet det blir en tøff kamp, og er forberedt på at vi må opp på vårt toppnivå for at poengene skal bli værende igjen i Bodø. Kaptein Engan er tilbake i de bakre rekker, og kommer til å spre trygghet med sin rutine og gode kommunikasjonsevner. Framover har vi som kjent fått Vilde Fjelldal tilbake, som forrige helg viste fram sine scoringsevner allerede første kampen etter langtidsskade. Vi stiller et sterkt lag, og går selvfølgelig for årets første trepoenger på hjemmebane. Det hadde smakt så ufattelig godt med seier både i cup og serie på under ei uke!