Hvis du ikke kan lese nyhetsbrevet, klikk her!

Meld deg av nyhetslisten

FØR KAMPEN: Trondheims-Ørn - Grand Bodø

Image
Trondheims-Ørn – IK Grand Bodø

Toppserien
Lørdag 27. mai kl 1200, Ørn Arena

Streaming:Dagbladet.no (youtube-kanal) eller an.no(kampen oppdateres her i tillegg)

Før kampen

Vi kom dessverre fort ned på jorda igjen etter seieren vår mot Medkila 16. mai, når vi hadde Røa på besøk i Nordlandshallen i siste kamp. Nok en gang viser vi at vi ikke er et enkelt lag å møte i Nordlandshallen, men for 2. kamp på rad på hjemmebane så er poengfangsten 0. Det var heller ikke ufortjent at det var Røa som kunne reise hjem med full pott, selv om vi er ca. 4,5 cm unna et poeng med kampens nest siste spark på ballen.

Nå går vi inn i en periode fram mot sommerferie hvor vi skal møte lag hvor vi på ingen måte vil være favoritter, men vi møter lag som ligger rundt oss på tabellen og ingen vil få hakeslepp om vi både tar poeng eller vinner disse kampene. Med andre ord så går vi inn i en meget viktig periode nå med tanke på målet vårt, som er å beholde plassen Toppserien og da holder det ikke lengre å bare gjøre gode prestasjoner, nå må det også sankes poeng.

Da er det svært gledelig at ting begynner å se meget lysere ut på skadefronten. Hjemme mot Røa fikk Tine Engan sine første minutter for året, og nå mot Trondheims-Ørn er endelig Vilde Fjelldal meldt klar til å vurderes til en kamptropp i alle fall. I tillegg er ¾ dels av Korsbånd-gjengen startet med balltrening igjen, så nå er det endelig så mange på trening igjen at trenerteamet må drive med opprop for å ha kontroll.

Trondheims-Ørn

ImageTrondheims-Ørn ligger på plassen over oss med sine 5 poeng. Klubben kan som oss feire at man er hele 100 år, og dette er klubben som har flest serie- og cupmesterskap igjennom tidene i Norge.
Nå begynner det å bli en stund siden sist det ble edelt metall til klubben, men det var nært i 2014 når laget spilte seg helt fram til cupfinalen, men det var året hvor Lillestrøm startet sin storhetstid og vant både cupfinalen og seriemesterskapet det året.

Nå i år ligger laget omtrent der de fleste har tippet de før sesongen. Lagets sine 5 poeng fikk de på sine 3 første kamper da de slo Kolbotn 3-2 på hjemmebane, før det ble uavgjort mot både Sandviken og Vålerenga. Nå har det blitt 3 kamper på rad uten poeng og uten å finne veien fram til mål når de har tapt mot Arna-Bjørnar og LSK på bortbane og Stabæk på hjemmebane. Det betyr selvfølgelig at dette vil være en ekstremt viktig kamp, også for vertene.

Laget har i år fått tilbake Thomas Dahle som trener, og de har endelig fått egen stadion på Lade som gjør at de nå føler at de virkelig spiller på hjemmebane. Laget har mistet noen svært viktige spillere i Guro Reiten som herjer i Toppserien for Lillestrøm i år, samt toppscorer Lisa-Marie Karlseng Utland.
Inn på laget har de blant annet fått Cesilie Andreassen fra Medkila. Svolvær-jenta har allerede vist fram sin presise fot med både scoring og farlige innlegg.

Tidligere møter

Vi møtte Trondheims-Ørn i treningskamp her i Nordlandshallen i vinter, det ente med 1-2 tap.
I tellende kamper er det ikke så mange kamper i nyere historie, men i 2014 møtte vi de når vi var i Toppserien

Trondheims-Ørn – Grand Bodø 3-1
Grand Bodø – Trondheims-Ørn 0-4
 

ImageHvor enn kjipt det var med ettmålstap mot Røa sist helg, så er det mye positivt på gang i grandleiren om dagen. Flere av våre langtidsskadde spillere har endelig byttet ut sykkel, treningsstrikk, balanseputer, vekter og gudene vet hva - med leggskinn og fotballsko. De er omsider tilbake i fotballtrening igjen, og gir sjefen sjøl den type utfordring en trener liker aller best; å kunne velge og vrake i spillere til kamp.

Konkurransen om plassene tilspisser seg, noe som forhåpentligvis resulterer i enda større innsats på banen og enda flere poeng i lomma. Vi gleder oss til kamp i trønderhovedstaden, og har friskt i minnet den gode følelsen vi hadde etter forrige bortekamp. Da tok vi tre poeng i Harstad. Nå går vi for alle poengene også i Trondheim, noe vi ser på som fullt mulig. Vi må bli mer kyniske i egen boks, og luke ut de avgjørende feilene som gjør at det bikker imot litt for ofte. Framover har vi skapt sjanser i hver kamp, og har faktisk også scoret mål i alle syv rundene som har blitt spilt. Kun fire lag har scoret mer enn oss. Dette er mer enn akseptabelt for et nyopprykket lag.

Vi fortsetter trenden med å score mål, og gir alt for en ny trepoenger! - #10

Det er gratis inngang på kampen, vi vet at Glimt i midten har tenkt seg på kamp for å støtte oss og vi håper de får selskap av svært mange andre med Bodø i sitt hjerte! Vi trenger all støtten vi kan få!IK Grand Bodø

Boks 252, 8001 BODØ • Tlf: 755 61630 • post@ikgrand.nowww.ikgrand.no

Ønsker du ikke å motta flere nyhetsbrev fra oss, Klikk her!