Hvis du ikke kan lese nyhetsbrevet, klikk her!

Meld deg av nyhetslisten

FØR KAMPEN: Grand Bodø - Røa

 Image

Grand Bodø – Røa
Toppserien
Søndag kl 1700, Nordlandshallen
Image

Streaming: dagbladet.no(Youtube-kanal) og an.no
Oppdatering: Vår facebook-side og twitter

Før kampen

 Endelig!! Endelig kunne vi strekke hendene i været å juble for 3 poeng når dommeren blåste av en fotballkamp. En så deilig følelse som vi må helt tilbake til 2016 for å huske sist vi gjorde i en tellende kamp. At det var vår første seier i årets Toppserien, at det var en meget viktig seier med tanke på å nå målet vårt om å spille i Toppserien 2018 og at det var mot Medkila satt ikke akkurat noe demper på jubelen!

 Det er heldigvis lov å være effektiv i fotball, og det er ikke til å legge skjul på at vi var det i 1. omgang når vi kunne gå til pause med 3-0. Pauseresultatet gir nok litt feil bilde av kampbilde, for selv om det ikke var ufortjent at vi ledet til pause, så var vi ikke 3 mål bedre enn Medkila som skapte noen sjanser de også.
I 2. omgang blir det et forventet kampbilde med at Medkila jager mål, noe de kun lykkes med en gang, og skaper heller ikke så mange skikkelige farlige sjanser at det føles ufortjent at vi stikker hjem med alle 3 poeng som noen vil ha det til. Vi føler at vi kontrollerer kampen bra i 2. omgang, og med litt mer presisjon i valgene vi gjør i kontringsfasen så kunne vi fint ha scoret både 1 og 2 mål til.

 Vi gratulere også Iselin Sandes Olsen som fikk sin debut i Toppserien mot Medkila da hun kom innpå på slutten av kampen.

Image
 Siden kampen ble spilt så sent som klokken 1800 på 16. mai, så var ikke laget hjemme før kl 0300 natt til 17. mai. Dermed gikk laget glipp av sjit-været som var først på 17. mai, og kunne heller møte til borgertoget å smile om kapp med solen.

 På skadefronten har vi fått enda en spiller ute siden sist etter at Birna Kristjansdottir har måtte operere i armen sin, og hun blir ikke spilleklar før etter sommeren. Tine Engan og Vilde Fjelldal blir ikke klar til denne kampen, mens Cecilie Falch og korsbånd-gjengen vår må også vente en god stund til før de kan ta på seg kamp-trøyen igjen.

 Vi leverte en god hjemmekamp sist når vi hadde Avaldsnes på besøk, men den kampen endte som kjent med tap 2-3 og dermed fikk vår meget solide hjemmestatistikk ei ripe i lakken. Dette var faktisk vårt første hjemmetap siden oktober 2014 i seriesammenheng. Vi har stor selvtillit hjemme i Nordlandshallen og vet vi er vanskelig å møte her, uansett om det er 1. divisjon eller Toppserien og derfor gleder vi oss veldig til å ta i mot Røa til kamp nå på søndag.

  Vår toppscorer er Anne-Marte Birkeland med 5 mål. Toppscorer i Toppserien er Guro Reiten(LSK) med 8 mål.

 Røa

Image

Røa var nær med å tukte Lillestrøm på 16. mai og ledet faktisk kampen 2 ganger, men som veldig ofte før så klare LSK å mobilisere nok til at de snur kampen og til slutt kan de reise hjem med t-banen med 3 nye poeng i sekken.

Poengmessig har vel ikke Røa startet årets sesong slik de kanskje ønsker selv. Laget står med poenget mer enn oss med 5 poeng på sine 6 første kamper. De har faktisk tapt alle sine hjemmekamper, men mot sterke lag som nevnte LSK og Stabæk, og kanskje litt mer overraskende tap også mot Arna-Bjørnar, men Bergens-laget har imponert veldig i sesongstarten. På bortebane har laget til gode å tape i år, og står med 1-2-0 og det er også mot sterk motstand. Uavgjort mot Avaldsnes og Klepp, mens seieren kom mot Vålerenga.

Som hos alle andre lag har det vært en del utskiftninger, men Røa har mistet en del sentrale spillere fra i fjor etter at Silje Vesterbekkmo og Hedda Strand Garsjord la opp og i tillegg har Synne Skinnes Hansen gått til Lillestrøm. Så må vi heller ikke glemme at vi er så heldig å ha Trine Skjelstad Jensen på lån fra nettopp Røa fram til sommeren.
Men laget har selvfølgelig fått inn noen gode spillere, som for eksempel Lisa-Marie Karlseng Utland fra Trondheims-Ørn og Katrine Winnem Jørgensen fra Medkila. Røa har nok et lag som fort kan klatre mye høyere enn dagens 7. plass, og laget selv har nok en ambisjon om å være med i kampen om 3. plassen.

 Røa endte i fjor på en 5. plass og hadde på bortebane 4-3-4 og 14-11 i målforskjell.
Lagets toppscorer i år er Lisa-Marie Karlseng Utland med 5 mål.

 Siste møter

 Vi har ikke så mange år i samme divisjon som Røa, men når vi var i Toppserien i 2014 møtte vi faktisk laget tre ganger.

2014: Røa – Grand Bodø 1-1 (Toppserien)

2014: Grand Bodø – Røa 1-2 (NM)
2014: Grand Bodø – Røa 0-4 (Toppserien)

 Nå håper vi Bodø og omegn viser sin besøkelsestid i Nordlandshallen nå på søndag. Da får dere se et lag som blør for drakta, gir aldri opp, har fått masse selvtillit og er mer enn klar for å vise både Røa og deg på at vi skal spille i Toppserien til neste år også, og vi vet at selv om det blir tøft og at vi møter en meget godt Røa lag, så er vi gode nok til å vinne på søndag!
Så er du i tvil om du skal dra på kamp eller ikke, la nå tvilen komme oss til gode denne gangen, så lover vi deg at det skal i alle fall ikke være innsatsen vi legger ned som eventuelt skulle skuffe deg! IK Grand Bodø

Boks 252, 8001 BODØ • Tlf: 755 61630 • post@ikgrand.nowww.ikgrand.no

Ønsker du ikke å motta flere nyhetsbrev fra oss, Klikk her!