Hvis du ikke kan lese nyhetsbrevet, klikk her!

Meld deg av nyhetslisten

FØR KAMPEN: Medkila - Grand Bodø

Image
Medkila – Grand Bodø
Toppserien
Tirsdag 16. mai kl 1800, Harstad Stadion

Streaming: Dagbladet.no (youtube-kanal) og an.no (pluss oppdatering)

 

Før kampen

 

Nå er lærlingtiden over! Nå har vi møtt 3 lag på rekke og rad som ble som forventet litt for sterk for oss, men det var heller ikke mot disse vi måtte ta poeng mot for å nå målet vårt, som er å berge plassen i årets Toppserien. På fotballens nasjonaldag, 16. mai skal vi nå møte Medkila i Harstad. Nå kan vi ikke lengre skylde på at vi møter topplagene hvis vi reiser hjem i morgen uten poeng. En tabell lyver sjelden når man har spilt 4 og 5 kamper, og det er jo heller ingen oddsbombe at det er nettopp vi og Medkila som ligger nederst på tabellen heller. Slaget om Nord-Norge, Harstad mot Bodø, Medkila mot Grand er alltid spesielle oppgjør, og kampen i morgen er ingen unntak og selv om det ikke vil være kjørt for noen av lagene ved tap her, så vil det være utrolig godt for det laget som kan gå i Borgertoget dagen etter med seier her.

Vi reiste oss på en fantastisk måte når vi på fredag hadde besøk av serieleder Avaldsnes. Men selv om prestasjonene fra vår side var meget god, så står vi fortsatt igjen med ingenting ettersom at Avaldsnes kunne reise hjem med 3-2 seier. Vi fikk i alle fall vist for oss selv at vi har et såpass bra nivå inne at vi kan gjøre livet surt for også de beste lagene, og selv om det ble null poeng, så var det viktig å reise oss etter opplevelsen i LSK-hallen noen dager i forveien.
Men som nevnt først her, nå er lærlingtiden over, nå må vi begynne å ta poeng og helst 3 når vi skal begynne å møte lag som er tippet til å ligge rundt oss.

På skadefronten så det ganske mørkt ut før Avaldsnes når Cecilie Falch meldte seg på skadelisten med brudd etter Lillestrøm-kampen, og i tillegg fikk Siiri seg en liten strekk, når hun på slutten av kampen mot Avaldsnes ble med opp på en dødball, men hun er meldt klar til kamp 16. mai.
Tine Engan og Vilde Fjelldal er fortsatt uaktuell, det samme er korsbånds-gjengen.

Medkila

ImageMedkila har som oss, 1 poeng i banken som de også fikk i første seriekamp da de spilte uavgjort mot Sandviken i Harstad. Siden da har laget nærmest hatt samme reiseturne som oss, Stabæk(1-6 tap) og Lillestrøm(1-3) borte og møtt Klepp hjemme(0-5 tap). 

Siste kamp var mot Lillestrøm på lørdag hvor laget var veldig godt organisert og lar ikke Lillestrøm komme opp på sitt beste nivå og reiser hjem med et hederlig resultat og en god prestasjon. Men som oss, gode prestasjoner er viktig for selvtillit, men i det lange løp så er det poeng på tabellen som gjelder, og der står laget som nevnt likt med oss før denne kampen.

Medkila har fått ny hovedtrener i år, Margunn Haugenes har i år hovedansvaret. Laget har siden i fjor mistet en rekke spillere med Toppserieerfaring, blant annet Narvik-jenta Katrine Winnem Jørgensen som har gått til Røa, Svolvær-jenta Cesilie Andreassen som har meldt overgang til Trondheims-Ørn og ikke minst Ida Fjordbakk som er en av de man tenker Medkila når navnet blir nevnt, som har tatt turen til Lillestrøm. I tillegg har en av deres beste spillere fra i fjor, Taltiana Matveena reist videre til tyrkisk fotball.
Selvfølgelig har det kommet flere spillere inn, og et av nord-Norges største talenter, Lotte Fikseth Fossem har meldt overgang fra Mjølner. Hun er lillesøster til Ida Fikseth Fossem og det er ikke usannsynlig at de begge spiller fra start i denne kampen. I tillegg har det kommet noen spennende tilvekster fra utlandet, spesielt spissen Tiffany McCarty er det knyttet en del forventninger til.
Selv om hun står med 0 mål så langt i år i Toppserien, så scoret hun 3 mål når vi møttes i treningskamp før sesongstart. (Seier 4-0 til Medkila)

Medkila står med 0-1-1 og 1-6 i målforskjell på hjemmebane i år. I fjor hadde laget 1-3-7 og 13-20 i målforskjell.
Vi står med 0-0-3 og 4-18 så langt i år på fremmed gress.

Siste møter

Medkila er et lag vi har møtt en rekke ganger, og de siste årene har vi møtt laget i 1-2 treningskamper hver vinter. I seriesammenheng er det uten tvil Medkila som har den beste statistikken. I vinter har lagene møttes to ganger i treningskamper, i Nordlandshallen stilte begge lag med flere yngre spillere og da var det vi som vant 4-1, mens i generalprøven i Harstad ble det tap 4-0 for vår del.

2015: Medkila – Grand Bodø 5-0(kval til Toppserien)
2015: Grand Bodø – Medkila 0-3(Kval til Toppserien)
2015: Grand Bodø – Medkila 0-3 (NM)
2014: Grand Bodø – Medkila 1-1 (Toppserien)
2014: Medkila – Grand Bodø 2-2 (Toppserien)

Mer enn klar for å ta årets første seier!

 

Image

Når vi går av banen mot serielederen i Toppserien og føler skuffelse fordi vi burde hatt poeng, så vet vi at prestasjonen har vært akseptabel. Vi reiste oss mesterlig fra den ene helga til den neste, og viser at vi er i toppen av norsk fotball for en 
grunn. Poeng ble det dog ikke, og vi ligger stadig nede i sumpa etter 2-3-tapet hjemme mot Avaldsnes.

Allerede tirsdag er det ny runde, og hva er vel ikke bedre enn å møte våre «naboer» i nord til et klassisk slag om Nord-Norge på fotballens nasjonaldag. Dette er nøkkelkampen over alle nøkkelkamper, både på den ene og andre måten. Tar vi årets første trepoenger i dette oppgjøret, så kan vi kalle oss Nord-Norges beste lag, i tillegg til at vi kommer et solid skritt nærmere målet om fortsatt toppseriespill i 2018.
 
Sesongen er selvfølgelig fortsatt lang, uavhengig av resultat i dette oppgjøret, men til syvende og sist blir det gjerne utfallet av nettopp slike typer kamper som blir tungen på vektskåla. Vi reiser oppover med en god dose selvtillit etter prestasjonen i helga, og er mer enn klare til å ta årets første seier. Det blir så innmari mye triveligere å møte oss i borgertoget på 17. mai om tre ferske poeng er i boks.

Dette har vi trua på!

- #10
 


IK Grand Bodø

Boks 252, 8001 BODØ • Tlf: 755 61630 • post@ikgrand.nowww.ikgrand.no

Ønsker du ikke å motta flere nyhetsbrev fra oss, Klikk her!