IK Grand

FØR KAMPEN: Grand Bodø - Avaldsnes

Image
Grand Bodø - Avaldsnes

Toppserien

Fredag kl 1900, Nordlandshallen

Streaming: Dagblandet.no(youtube-kanal) og Avisa Nordland

Oppdatering: IK Grand Bodøs facebook-side, twitter og Fotballkanalen Live(app)


Før kampen

 

Velkommen til Toppserien, med vennlig hilsen Lillestrøm..

Det ble en tøff dag på jobb for damelaget vårt på søndag når de tok turen til LSK-hallen og møtte regjerende seriemester Lillestrøm. At det ble tap i denne kampen var nok ikke noe stort sjokk, og vi har vel ikke sett for oss at det var i denne kampen vi skulle ta poengene vi trenger for å sikre Toppseriespill til neste år også. Vi lærer mens vi går er det noen som sier, det stemmer nok godt det, men vi må være ærlige og si at det er et stykke igjen for Grand Bodø kan utfordre lokomotivet i Norge på kvinnesiden over en hel sesong. Men en dag.. :)

 

Det som er helt sikkert er at vi kan overraske alle lag vi møter. Vi vet vi har et bra maksnivå, og det har vi tenkt å få vist fram nå på fredag når vi for 3. kamp på rad skal møte en av årets gull-favoritt, nemlig stjernegalleriet fra Avaldsnes. Til forskjell fra de to forrige kampene så skal vi endelig spille hjemme i Nordlandshallen igjen! Vi vet vi er gode hjemme, og selv om vi kanskje var noe heldig som fikk med oss poeng i seriepremieren mot Arna-Bjørnar, så viste vi i den kampen at vi gir ingenting bort gratis på hjemmebane. Selv om det er rimelig stor forskjell på nivå, så må vi faktisk helt tilbake til 19/10 – 2014 for å finne sist gang vi tapte en seriekamp hjemme i Nordlandshallen og det var sist gang vi var i Toppserien.

 

Dessverre for oss så ble skadelisten enda lengre etter kampen mot Lillestrøm når Cecilie Falch fikk brudd i foten etter en duell. Tine Engan og Vilde Fjelldal er de som er nærmest til å melde seg til tjeneste igjen, men denne kampen kommer for tidlig. I tillegg er det korsbånd-gjengen som dessverre fortsatt har en stund igjen med opptrening før vi kan snakke kamp.

 

Avaldsnes


Image 
Dette er en utrolig morsom motstander å få lov å møte! Her snakker vi spennende utenlandske proffer som holder et godt internasjonalt nivå, krydret med gode etablerte norske spillere som for eksempel Elise Thorsnes og Cecilie Pedersen og de har også noen spennende lokale talenter som man trygt kan si har både en bra trenings- og kamphverdag. Avaldsnes kom inn i Norsk kvinnefotball med et brak og nærmest sjokkerte med sin pengebruk på å hente spillere og bygge opp klubben. Naturligvis ga dette resultater med at man ble et av topplagene i Norge, men de mangler fortsatt en pokal i skapet, og svært mange tipper at i år er året klubben kan krone sin satsning med et seriemesterskap.

 

Avaldsnes har som forventet lagt seg på toppen av tabellen og står med 10 poeng på sine fire første kamper. Laget kommer fra en fortjent seier 2-1 hjemme mot Stabæk, selv om avgjørelsen ikke kom før på overtid. Klubben har faktisk spilt 3 av 4 kamper på hjemmebane til nå i år, men trivdes tydeligvis på tur når de slo Kolbotn 5-1 på bortebane tidligere i vår.
Toppscorer for gjestene er ikke overraskende Elise Thorsnes som står med 2 mål, mens seks spillere står med 1 mål.

Laget har som sagt 1 seier av 1 mulig på bortebane i år, mens de i fjor hadde 9-1-1 og 19-6 på bortebane i fjor.

 

Til motsetning av Avaldsnes har vi kun spilt 1 kamp på hjemmebane i år, som nevnt uavgjort mot Arna-Bjørnar, mens de 3 andre har vært på bortebane. I fjor hadde vi en statistikk på 10-1-0 og en målforskjell på 49-5 i 1. divisjon.
Toppscorer for vår del i år er Trine Skjeldstad Jensen og Anne-Marthe Birkeland med to mål hver.

 

Siste møter

 

2014: Grand Bodø – Avaldsnes 0-1 (Toppserien)
2014: Avaldsnes – Grand Bodø 10-0 (Toppserien)

 

Lillestrøm-kampen er glemt, nå ser vi frem til å møte Avaldsnes på hjemmebane! 

 

Image Kampen forrige helg har vi for lengst satt en solid strek over. Vi har valgt å se på det hele med en god dose galgenhumor, og innser at det ikke er mot den triple serie- og cupmesteren at lille Grand nødvendigvis trenger å gjøre det helt store. For det gjorde vi jo heller ikke. Til gangs. Vi vet hva vi må jobbe med, vi vet hvor vi har våre styrker og vi vet hva vi må fokusere på for å reise oss til de neste kampene.

For endelig skal vi få lov til å spille hjemme i storstua vår igjen. Sist vi spilte her, klarte vi et meget sterkt uavgjort-resultat mot en god motstander. Nå er det Avaldsnes som står for tur, et sterkt lag med mange utenlandsproffer, som kommer til å kjempe helt i toppen av tabellen. Vi gleder oss til å opptre for et stort publikum, og håper å gi våre supportere en fantastisk fotballopplevelse hvor vi ender opp med å la poengene være igjen her i Bodø. Vi skal i alle fall gi disse gullkandidatene bedre motstand enn vi klarte å gi LSK forrige uke. Det skal faktisk ikke så umenneskelig mye til.

Vi trenger en opptur nå, og kan like gjerne ta det denne kampen – når ny publikumsrekord skal settes i hallen.

Vi lover å reise oss!

-#10