IK Grand

FØR KAMPEN: Lillestrøm - Grand Bodø

Image 
Lillestrøm - Grand Bodø
Toppserien 
Søndag 7. mai kl 1800, LSK-hallen

Streaming: Dagbladet.no(youtube-kanal) eller AN.no(Kampen oppdaters her i tillegg) 

Før kampen

Er det noe som er helt sikkert for vår del i år, så er det at det ikke finnes noen "lette" kamper og bortekamp mot regjerende serie- og cupmester Lillestrøm er kanskje så langt unna det man kommer. Betyr det at vi gruer oss til denne kampen da? Nei selvfølgelig ikke, dette er en kamp vi kan reise ned til med lave skuldre, vi får lære enda mer om toppen av norsk fotball og vi har selvfølgelig lyst å utfordre og skape trøbbel for det som har vært Norges beste lag på kvinnesiden de siste årene.

Vi vet det vil bli vanskelig og vi vet vi mest sannsynlig trenger litt flaks for å stikke hjem fra LSK-hallen med poeng på søndag, men selvfølgelig er det mulig, også for oss. 

Vi står med vårt ene poeng som vi fikk i serieåpningen hjemme mot Arna-Bjørnar. Etter det har vi tapt 4-2 borte mot Klepp og forrige fredag ble det tap 5-1 på bortebane mot Stabæk. Selv om det ikke kommer som noen overraskelse på oss, så blir man straffet mye hardere i Toppserien ved feil enn hva tilfellet var i 1. divisjon. Det er stor forskjell når det kommer til tid og rom og lagene vi møter i år er godt organisert. Vi har lært til nå at vårt maksnivå absolutt holder Toppserie-nivå, og det har vi sett i alle kamper til nå. Utfordringen blir å forlenge de virkelige gode periodene, samt at bunn-nivået blir hevet. Dette jobbes det knallhardt med på trening hver dag, og hver kamp vi spiller i år blir som en eksamen. 

På skadefronten til denne kampen er fortsatt vår kaptein Tine Engan og Vilde Fjelldal uaktuell, men begge nærmer seg nå, og kan være aktuell neste helg. I tillegg er korsbånd-gjengen vår uaktuell hele vårsesongen. 

Lillestrøm

ImageLillestrøm har de siste årene vært helt suverene i Norge med å vinne både serie og cup 3 år på rad. Nå i år er laget fortsatt tippet som en fryktelig het potet til seriemesterskapet, men siden i fjor har det skjedd en del. Suksesstrener Monica Knudsen har gitt seg, men det er langt i fra noen dårlig erstatter i Hege Riise, som har vært sammen med Knudsen de siste årene. Laget har mistet en rekke gode spillere og store profiler i norsk fotball. Blandt annet jorårets toppscorer Isabell Herlovsen har blitt proff i Kina, Emilie Haavi har blitt det samme i USA, mens Lene Mykjåland ble nesten proff i Frankrike, men ble dessverre skadet rett før det ble en realitet og har vel dermed lagt opp. I tillegg er Marita Skammelrud Lund og Sherida Spitse, som har vært store bidragsytere for suksessen borte.
Det har vært god flyt med spillere inn til LSK også. Inn har for eksempel Guro Reiten, Synne Skinnes Hansen, Ingrid Kvernvolden og Ida Fjordbakk kommet, og de har på sine to første kamper for LSK vist at de kan absolutt være med på å sørge for at LSK fortsatt beholder tittelen som Norges beste lag. 

Lillestrøm har i år spilt to kamper(forrige helg var egentlig en spillefri helg i Toppserien), seier 6-1 hjemme mot Klepp i serieåpningen, før det ble 1-1 borte mot Arna-Bjørnar. På hjemmebane hadde Lillestrøm i fjor 10-1-0 og 53-3 i målforskjell. Vi hadde 8-2-1 og 33-11 i målforskjell på bortebane i 1. divisjon, men står med 0-0-2 og 3-9 i målforskjell på årets to kamper på fremmed gress i år. 

Sist vi var i Toppserien, i 2014 ble det tap 4-0 i LSK-hallen, mens det ble tap 0-3 i Nordlandshallen. 

Nå skal vi drive en av gullfavorittene til vannvidd i 90 minutter

Image
De siste årenes storkanon i norsk fotball står for tur, når vi gjester LSK-hallen på søndag. Dette blir tredje bortekampen på rad, og vi har fortsatt til gode å ta poeng på fremmed gress. At denne statistikken skal brytes mot LSK er det kanskje ikke mange som satser hus og heim på, men vi viste mot Stabæk sist helg at vi har evnen til å drive gullfavoritter til vanvidd. Men så var det å finne seg i det kjipe faktum at en fotballkamp varer i to omganger, ikke bare én. Der har vi nok mest å hente…

Mot Stabæk holdt vi altså én omgang, hvor vi lå godt organisert og scoret to mål (hvorav ett selvmål - selvfølgelig). Det sto dermed 1-1 til pause og vi hadde god tro på poeng. Dessverre skrudde Stabæk opp mens vi falt nedpå etter hvilen, og det endte med stygge sifre til slutt. Utvilsomt fortjent hjemmeseier, men likevel irriterende når vi ser på måten målene kommer på. Vi lærer for hver kamp, og tar med oss lærdommen inn mot neste oppgjør.

Vi vet at vi bare kommer til å bli bedre og bedre utover våren, og dette skal vises allerede mot Lillestrøm på søndag. Vi har fortsatt en del spillere på skadelista, men det jobbes godt for å få dem tilbake i toppform. De skadefrie er mer enn klare for å tukle med planene til kanarifuglene, og vi reiser nedover med en godt rustet gjeng som ikke har tenkt å reise tomhendte tilbake til Bodø.

Vi gleder oss til kamp, og synes det er stort å få lov til å bryne seg på ett av Norges beste lag. Vi vet vi kan overraske, for det er vi gode nok til. Det er dessuten på høy tid med poeng igjen!

Heia Grand!
#10