IK Grand

FØR KAMPEN: Grand Bodø - Brønnøysund

Grand Bodø - Brønnøysund
4. divisjon HESA Herrer 
Lørdag 22. april kl 1500, Hauknes kgb

Oppdatering: Live! HÅNO & HESA(facebook) 

Gutta skulle egentlig starte årets sesong forrige helg, men på grunn av at Saltfjellet var stengt ble denne kampen utsatt. Det betyr at det nesten blir som å slippe ut våryre okser på beite i morgen når gutta endelig skal få spille kamp. Vi håper det gir utslag i at det er noen ekstra tente og spillesugne gutter som tar i mot Brønnøysund på lørdag. 

Image
Endelig skal det spilles om opprykk, da fjorårssesongen var noenlunde spesiell med at ingen rykket opp på grunn av omlegging av serien. Så da var det kun heder og ære for herrelaget som vant 4. divisjon forran Innstranden. På grunn av nevnte omlegging så ser nok startheatet i årets 4. divisjon HESA sterkere ut enn hva tilfellet var i fjor. I årets serier består ca. halve startfeltet med lag fra det som var fjorårets HESA, mens den andre halvdelen er lag som ikke klarte "cut`n" til den nye 3. divisjonen og dermed rykket ned. Det betyr blandt annet at man skal møte Bodø/Glimt 2 som svært mange ser på som den store favoritten, bak Fauske/Sprint. 


For vår del har det vært en utfordrende vinter med en del skader, og en del utskiftninger i stallen. Tidvis har det vært få på treninger, men ting ser lysere ut nå. Laget er i år en god blanding mellom rutinerte herremenn i 20 årene og mange juniorer. At man har fått tilbake Vegard Moen vil helt klart styrke laget, og man har fått inn noen spennende spillere som for eksempel Jan-Erik Pedersen som vet hvor målet står. Trener Thiago Martins sier at laget har et klart mål om å være med i toppen og da være med helt ut i kampen om opprykk. Da bør kampen på lørdag vinnes.

Brønnøysund

Image
Brønnøysund var i fjor i divisjonen over oss, og selv om laget var tippet til å kjempe i bunnen, så imponerte de tidvis med både fin fotball og enkelte resultater, og endte til slutt opp med en fin 9. plass og 25 poeng tilsammen. På grunn av det nye seriesystemet som gjelder i år, så var det kun 4 lag som beholdt plassen i 3. divisjon, og resten "rykket" ned. Brønnøysund var aldri i nærheten av å kjempe om de 4 øverste plassene, men at de blir å kjempe i toppen i år er sannsynlig. Det er også ambisjonene til laget selv, mens Avisa Nordland er litt mer tvilende og tipper laget på 5. plass. Det skal sies at det er plassen over hva de tror om våre sjanser i år. 

Siden i fjor har laget mistet Lasse Hansen Lien, men har fått inn et par unge gutter fra egen yngres avdeling, i tillegg til ny keeper i Andreas Dahle. Det meldes også om at Fredrik Salhus melder overgang, men at han ikke er klar før i mai og vil vel dermed være uaktuell til denne kampen. 

Brønnøysund har spilt en kamp i år. Det endte noe overraskende 2-2 hjemme mot Innstranden forrige helg, men i følge rapportene var det et sjansesløseri av hjemmelaget, og Innstranden utlignet på overtid.

Brønnøysund hadde i fjor på bortebane 4-0-7 og 16-28 i målforskjell, mens vi hadde en helt perfekt hjemmestatistikk med 9-0-0 og hele 39-4 i målforskjell. 

Redaksjonen i Grand tror dette vil bli en meget morsom kamp mellom to lag som ønsker å spille fotball. Tar man med at det er gratis inngang og at værmeldingen ser strålende ut er det mange gode grunner til at du bør dra til Aspmyra Kunstgress å støtte opp vårte beste menn. God kamp!