IK Grand

FØR KAMPEN: Stabæk - Grand Bodø

Image 

Stabæk - Grand Bodø

Toppserien

Fredag 28.04 kl 1730, Nadderud Stadion

Streaming: Dagbladet.no og an.no(pluss oppdatering)

En av årets tøffeste bortekamper står for turen når damelaget fredag formiddag setter kursen mot Nadderud stadion og kamp mot en av de største favorittene til å vinne årets Toppserien. Dette er egentlig en kamp fra runde 9, men klubbene har blitt enige om å spille denne helgen da opprinnelig dato krasjer med andre arrangementer for hjemmelaget.
Det er ikke mange dagene siden laget var på reise, når vi på søndag møtte Klepp borte. Etter en fantastisk start og vi ledet 2-0 før 10 minutter var spilt, måtte vi tilslutt reise hjem med et 4-2 tap og 0 poeng. Det betyr at vi står med vårt ene poeng etter at to runder er spilt. Trener Trond har lovet at tema på treningen denne uken har vært mye teori om hvor lang spilletid det er i Toppserien.
Selv om vi vet og Norsk Tipping vet(1,05 er betalingen du får ved å tippe hjemmeseier) at vi er store underdogs til denne kampen, så reiser vi ned med lave skuldre og veldig klar for å lære mer om nivået i toppen av norsk damefotball og er veldig lysten på å gjøre en god prestasjon og vi går selvfølgelig på banen i stor tro på at det er mulig for oss også å ta poeng borte mot Stabæk.. 

På skadefronten er fortsatt kaptein Tine Engan og Vilde Fjelldal ute, sammen med korsbånd-gjengen. Line Danielsen har hatt innhopp i begge kampene til nå, og er med i troppen som reiser sørover. 

Stabæk

ImageStabæk er som nevnt tippet som en av utfordrene til å dytte Lillestrøm ned fra tronen de har hatt i 3 år. De har også startet årets sesong sterkt med to av to mulige seire, hvor de har slått Røa 2-1 på bortebane og sist helg slo de Medkila 6-1 hjemme
 

Siden i fjor, hvor laget tok bronse i serien, har de byttet trener og det er noen spillere som er borte. Ny trener er Vanja Stefanovic som erstatter Øyvind Eide. Av spillere som har forlatt laget finner vi blandt annet en kjenning av oss, nemlig Gunnhildur Yrsa Jonsdottir(VIF) som var med oss sist vi var i Toppserien i 2014. I tillegg har mangeårig kaptein på landslaget, Ingvild Stensland lagt opp og et av Norges største talent som kommer fra Tromsø, Marie Dølvik har blitt Tysklands-proff i Wolfsburg. 
 

Inn har det kommet blandt annet 3 spillere vi har fått merke kvalitetene fra i 1. divisjon, nemlige Heidi Ellingsen, Andrea Wilman og Frida Maanum som alle har meldt overgang fra Lyn. 

"Vår" Victoria Ludvigsen er fortsatt en del av "chixa" og blir neppe å bry seg nevneverdig om at hun er æresmedlem av klubben hun møter på fredag. 

Hvis du har tid, så går du inn på Stabæk sine hjemmesider hvor du både kan se og høre hva Stabæk-gutta Richard Jansen og Espen Lindmark tenker om kampen på fredag, og ellers i Toppserien. Dette er veldig bra promotering av damefotball av Stabæk. Stor applaus sendes fra Bodø. 

ImageIngeborg har ordet
 

Tredje serierunde er allerede like om hjørnet, og vi gjør oss klare til å besøke en av gullfavorittene i årets sesong. 

 

Sist kamp mot Klepp var rasende festlig i åtte minutter, før det sakte men sikkert gikk over til pur skuffelse innen pipeblåseren gjorde ende på oppgjøret. Man ønsker seg jo alltids en god start på kampene man spiller, men å lede 2-0 før det er spilt et tosifret antall minutter, gjør dessverre at resten av kampen blir sabla lang. Og oppgjøret ble dessverre i lengste laget denne gangen - for vi tapte som kjent 4-2 til slutt. Kanskje brukte vi opp litt vel mye av flaks-kvota i første serierunde.

Vi konstaterer likevel at vi klarer å score to ganger på fremmed gress, noe vi tar med oss inn mot kampen på Nadderud. Dit kommer vi som underdogs, noe vi gjør i stort sett alle kamper i år, men det lever vi godt med. Ingen forventer noe av oss, og ingen tror noe særlig på bortepoeng i denne kampen. Det gjør at vi kan slippe ned skuldrene og gjennomføre en god match, så tar vi med oss det vi får. Selv har vi selvfølgelig alltid trua, så vi reiser nedover med en soleklar plan om å gjøre livet surt for serielederne.


 Før sesongen satte vi oss flere delmål, blant annet å ta poeng mot minst ett av de tre topplagene fra i fjor. Nå har vi nettopp disse tre lagene på rad og rekke de neste kampene; Stabæk borte, LSK borte og Avaldsnes hjemme. Vi er ikke avhengige av poeng i disse kampene, men hva er vel gøyere enn at de røde djevlene fra nord lager kluss i systemet for gullkandidatene lenger sør. 

 Vi «peisa på» - og lar respekten og ydmykheten være igjen hjemme når vi på nytt skal ut for å slåss. 

 Minner om at Grandhøna kan følges på Facebook, for oppdateringer av den «litt» alternative sorten underveis i sesongen. 

 Heia Grand!

 

- #10