Hvis du ikke kan lese nyhetsbrevet, klikk her!

Meld deg av nyhetslisten

FØR KAMPEN: Klepp - Grand Bodø

Image 
Klepp - Grand Bodø
Toppserien
S
øndag 23. april kl 1500, Klepp Stadion

Streaming av kamp: Dagbladet.no 

Det så lenge mørkt ut for oss i serieåpningen mot Arna-Bjørnar 2. påskedag, men en fantastisk innspurt, en utrolig god Siiri i mål, litt flaks for vår del og udyktighet og uflaks for laget fra Bergen sørget for 2-2 og vårt første poeng var i banken allerede i 1. runde. 
Image
Trine og Siiri

 Laget viste stor moral med å komme tilbake etter man lå under 0-2, og beviste for både seg selv og andre at vi ikke vil bli noe enkelt lag å møte, men vi skal jo være ærlig på at resultatet kunne sett annerledes ut. Men fotball handler om å score mest mål og i denne kampen scoret vi like mange. 
Det var mange hos oss som fikk kjenne på Toppserien for første gang, og det er ikke tvil om at det er en bratt læringskurve å gå fra toppen av 1. divisjon og til vårt øverste nivå, men dette taklet vi bra på mandag, og vi lærer hele veien og vi vil bli enda bedre og vanskeligere å møte. Forhåpentligvis allerede nå på søndag. I tillegg fikk vi se at vi vil få mye glede av våre nykommere som er signert før årets sesong. 

Vår spillende assistent trener var gledelig tilbake etter skade på mandag når hun fikk spille den siste halve timen. Dessverre er fortsatt ikke kaptein Tine Engan og Vilde Fjelldal spilleklar til denne kampen, og det samme gjelder våre langtidsskadde spillere som er i full trening etter korsbåndskade. 

Klepp

Klepp fikk en tung start på årets sesong når de tapte 6-1 på bortebane mot Lillestrøm. Det skal også sies at det blir neppe mange som reiser til LSK-hallen og tar med seg poeng hjem igjen, så var neppe stor jubel når terminlisten ble presentert og man registrerte bortekamp mot "Birdsa" i første kamp. 

Image

Det som ble et dobbelt æsj for Klepp er at landslagsspiller Maria Thorisdottir ble utvist mot Lillestrøm og må dermed stå over søndagens kamp. Det betyr selvfølgelig at laget er svekket, men det er ikke fritt for gode spillere for det. Her er det flere spillere som er i søkelyset på landslaget, i tillegg til flere spillere som spiller for yngres landslag. Klubben har i tillegg vært svært aktiv på overgangsvinduet før sesongstart og har hentet både gode lokale talenter fra nærområdet, men også noen utenlendinger fra svensk fotball. En av disse, Tameka Butt var målscorer i kampen mot LSK. 

Tidligere møter

Vi har ikke hatt mange år i samme divisjon, så tar ikke med historie som går langt bak i tid. 

2014: Klepp - Grand Bodø 2-0

2014: Grand Bodø - Klepp 2-3
 

Klepp hadde i fjor på hjemmebane i Toppserien 5-0-6 og en målforskjell på 23-18. Laget endte til slutt på en 10. plass. 

Vi hadde på bortebane i 1. divisjon 8-2-1 og en målforskjell på 33-11. 

Ingeborg har ordet

Image
Det ble en pangstart på comebacket i Toppserien for vår del, da vi ut fra kampbildet sjokkerte de fleste med å få med oss poeng mot et meget velspillende lag fra Bergen. Fra å ligge under med to mål med kvarteret igjen å spille, viste vi en lagmoral av dimensjoner da vi hentet ledelsen og greide uavgjort i sluttminuttene. Da dommeren blåste i fløyta ved fulltid visste vi knapt om vi skulle le eller gråte, og det ble sikkert en god blanding av begge deler. Fortjent eller ikke, vi konstaterer at poengfangsten er i gang. Vi liker det!

Til helga må presisjonen i pasningsspillet opp mange hakk, og nivået på duellspillet desto flere hakk. Kanskje var vi preget av stundens alvor sist, da det ble unødvendig mange feilpasninger og vi ble for tafatte i duellene i en del avgjørende situasjoner. Vi vet nøyaktig hva vi har å jobbe med, og har fokus på dette i dagene fram mot bortekampen mot Klepp. For de grønnkledde fra Jæren er i større grad et fysisk lag, så her gjelder det å brette opp ermene og trøkke til så busta fyker. Det gjør vondt å møte et lag som Klepp, men det skal saktens meg kjennes på kroppen å møte hardbarka nordlendinger også. Vi reiser nedover med en plan om å fortsette poengsankinga, og lover å gi jernet i årets første bortekamp. For alle interesserte vises kampen direkte på nett via dagbladet.no.

Vi peisa på!

- #10

IK Grand Bodø

Boks 252, 8001 BODØ • Tlf: 755 61630 • post@ikgrand.nowww.ikgrand.no

Ønsker du ikke å motta flere nyhetsbrev fra oss, Klikk her!