Hvis du ikke kan lese nyhetsbrevet, klikk her!

Meld deg av nyhetslisten

FØR KAMPEN: Grand Bodø - Arna-Bjørnar

Grand Bodø - Arna-Bjørnar

Toppserien

Mandag 17. april kl 1500, Nordlandshallen

Se kampen på nett hos dagbladet.no 

Image

Før kampen
Endelig er det vår tur å sparke i gang årets fotballsesong, og vi er tilbake i det gode selskap i Toppserien i vårt jubileumsår.

Vi var der senest i 2014 også, men da ble det rett ned igjen med en heller mager poengfangst. Det året lærte vi forhåpentligvis noe av, og selv om vi har slitt og har fortsatt en del spillere ute med skader, så føler vi selv at vi er mye bedre forberedt på hva som venter oss nå. Forskjellen fra toppen av 1. divisjon til Toppserien er stor, og målet vårt for årets sesong er å ta nok poeng til å være i Toppserien også til neste år. Fra å være favoritt i så si hver kamp i fjorårets opprykksesong skal vi nå møte til kamp som underdog, og det skal vi takle helt fint. Det skal ikke være lett å møte oss hjemme i Nordlandshallen, og vi håper med god støtte fra tribunen å starte poengfangsten i årets serie allerede 2. påskedag. 

PS! Bli støttemedlem i Grand Bodø og få samtidig sesongkort på årets kamper i Toppserien.

Som hos alle andre lag har det skjedd en del forrandringer i spilletroppen siden sist tellende kamp. Vi har fått inn to finske spillere i keeper Siiri Valimaa(Kolbotn) og midtbanespiller Linda Ruutu(HJK Helsinki), forsvarspiller Savannah Francis(UC Santa Barbara) fra USA, kantspiller Maiken Bakke(Trondheims-Ørn) og en gammel kjenning, midtstopper Trine Skjelstad Jensen som er på lån fra Røa fram til sommeren. Se hele troppen til damelaget her. 

Arna-Bjørnar
Image

Laget fra Bergen har i mange år vært med å regne i kampen om medaljene, og de har også fått noen bronsemedaljer de senere år. Men de siste sesongene har vært litt tyngre hvor de i fjor endte på en 8. plass og året før en 7. plass. Arna-Bjørnar har i mange år vært kjent for å produsere mange gode landslagsspillere på yngres landslag og har hatt en av de yngste troppene i Toppserien, noe som også er tilfelle i år. 

På laget finner man også en spennende spiller fra "nabolaget" i Ingrid Altermark fra Mo i Rana som tok overgangen fra Medkila i fjor. I tillegg har de hentet Emma Fletcher fra USA og Josee Nahi som helt klart vil være med på å forsterke Arna-Bjørnar. 

Bergens-laget har faktisk til gode å tape kamper i vinters treningskamper mot andre damelag, og har to ganger slått nabo Sandviken(sist i generalprøven før påske), slått oss 1-0 på La Manga, slått Grasshoppers på treningsleir og uavgjort mot Basel, Trondheims-Ørn og Åsane. 

Siste møter

Lagene har ikke møtt hverandre så mange ganger de siste årene. Mest nylige resultatet var treningskampen på La Manga for noen uker siden hvor Arna-Bjørnar vant 1-0.

 2014: Grand Bodø - Arna-Bjørnar 1-2 (Toppserien)

2014: Arna-Bjørnar - Grand Bodø 6-1 (Toppserien)

NB! lagene møttes i finalen i NM Jenter 19 i Nordlandshallen november 2013. Der avgjorde vår Trine Skjeldstad Jensen kampen med sin scoring rett før slutt. På mandag vil man se flere spillere fra begge lag som var med på den kampen. 
 

Husverten for Grandhøna har ordet
Image
Mens folk flest drar til fjells for å spille yatzy på hytta og skrelle appelsiner i påskesola, holder vi fotballdamene til noen høydemeter lenger ned i terrenget for å forberede oss til sambafest i Nordlandshallen. 

 Mandag 2. påskedag skriver vi nemlig på nytt historie, når klubben for tredje gang skal serieåpne i landets øverste divisjon. Det er unektelig veldig stort, og det blir en ære for oss å gå utpå der med logoen på skjorta og representere klubben i vårt hjerte i Toppserien igjen. 

 Vi har gjennom vinteren løpt utallige meter, løftet et svimlende antall kilo og hatt de mest finurlige kranglene om hvorvidt det gule laget var i offside da de scoret det livsviktige 2-5-målet midt i ei onsdagstrening i februar. 

 Vi har slengt med leppa i det ene øyeblikket og vi har gapskrattet både av og med hverandre i det neste - og vi har bodd oppå hverandre ei hel uke på La Manga hvor vi totalt glemte betydningen av begrepet intimsone. 

 Det er slikt vi kaller teambuilding.

 Vi har blitt kjent med hverandre på godt og vondt, og akter å bruke dette for alt det er verdt når vi skal ut å krige for tilværelsen. Vinteren har vært sabla lang, men endelig får vi lov til å vise hva vi er i stand til når det virkelig gjelder.

 Når det er sagt, så skal det også sies at vi en smule usikre om vi klarte å skremme vannet av norgeseliten etter 4-0-tapet for selveste Medkila i siste treningskamp, men dere vet hva de sier om en dårlig generalprøve. Var det én gang det var greit å tape mot harstadværingene i år, så var det den kampen.

 På mandag er det imidlertid bergensere som står på motsatt banehalvdel. Det blir altså to karismatiske folkeslag som møter hverandre i seriestarten i Nordlandshallen, men med Trond Schjølberg på sidelinja hos hjemmelaget så fjerner vi all tvil til side; prisen for det største engasjementet og den heftigste karismaen er det vi nordlendingene som stikker av med. 

 Så får vi se om dette gir utslag i form av poeng. Det hadde i alle fall vært sabla greit med en god start.

 Vi håper dere har kommet velberget ned fra påskefjellet til mandag kl. 15.00, for da er det altså avspark i storstua vår. Vi trenger all hjelp vi kan få fra den 12. spiller, så vi håper flest mulig finner veien til hallen. Dette blir fantastisk moro!

 Husk - følg Grandhøna på Facebook for oppdateringer «litt utenom det vanlige» gjennom sesongen. Hun har lovet oss flere gullkorn fra hønenebbet og har utallige vitser på lager på bekostning av både spillere og ledere i kvinnefotballen. 

 Vi sees på mandag kl. 15.00!

- #10

 


 IK Grand Bodø

Boks 252, 8001 BODØ • Tlf: 755 61630 • post@ikgrand.nowww.ikgrand.no

Ønsker du ikke å motta flere nyhetsbrev fra oss, Klikk her!