Hvis du ikke kan lese nyhetsbrevet, klikk her!

Meld deg av nyhetslisten

FØR KAMPEN: Fortuna Ålesund - Grand Bodø

Fortuna Ålesund - Grand Bodø

1. divisjon Kvinner

Lørdag kl 1500, Aksla Stadion

Oppdatering:
Facebook-side til Fortuna Ålesund 
K
an også hende denne blir oppdatert hos Støtt Norsk Kvinnefotball eller hos ATF-bloggen. 

Før kampen


To lag med HELT forskjellig inngang til denne kampen. Vi reiser til Ålesund for å avgjøre serien, mens hjemmelaget kjemper med nebb og klør for å beholde plassen i 1. divisjon. Med Lyn sitt tap mot Grei forrige helg, og hvor vi oppskriftsmessig vant hjemme over Fart(6-0) kan vi allerede på lørdag, 2 runder før slutt, være klar for Toppserien 2017! Både Trond og spillerene er klokkeklare på at de ønsker å avgjøre dette raskest mulig, selv om man har 3 matchballer å gjøre det på. Spillerne har også satt seg nye mål for de 3 siste kampene, og et av de er naturligvis at man skal unngå tap igjennom hele sesongen, så vi kommer i alle fall ikke til å gi noe gratis her. 


Image

Fortuna Ålesund

Image

Laget overrasket i forrige runde og tok kanskje et helt avgjørende poeng når de klarte 1-1 borte mot Fløya. Det gjør at de har fått en luke på 1 poeng ned til Fart og Amazon Grimstad. Det som gjør denne runden enda mer spennende for hjemmelaget er at de andre bunnlagsrivalene møtes i Grimstad i denne runden. Uansett resultat mot oss vil likevel Fortuna ha alt i sine hender når det gjelder å avgjøre sin egen skjebne. I sine to siste kamper skal de møte både Amazon og Fart. 

Formen de siste 5 kampene viser 0-2-3 og en målforskjell på 6-17. På hjemmebane, på Ålesunds tak og på gressbanen sin står laget med 4-2-3 og 17-19. Med andre ord, det er på bortebane poengfangsten har vært skremmende liten i år, og laget står kun med 3 uavgjortpoeng. 

Toppscorer for laget er Malin Sunde med 5 mål.

Grand Bodø

Vi durer på i full fart mot Toppserien 2017! Vi har til gode å tape en seriekamp i årets serie og vi har nå faktisk vunnet 11 kamper på rad, og må helt tilbake til 12. juni hvor det ble 2-2 borte mot Kongsvinger for å finne sist kamp vi ikke kunne juble for seier. Et av målene før sesongen er at vi ikke skulle slippe inn mer enn 15 mål totalt i løpet av sesongen. Vi står med 11 baklengs nå, og etter en periode med over 600 minutter uten at Birna måtte hente ball ut av eget mål, ble det 3 kamper på rad med baklengs. Derfor var det en fornøyd sisteskanse som på nytt fikk en smultring i statistikken forrige søndag, den 14. hvis man tar med cupkampene i år. 

Både vår og seriens toppscorer fortsetter å bøtte inn mål, og Anne Marthe Birkeland står nå med 23 mål. Nærmeste utfordrer til tittelen er Fløyas Celine Nergård som står med 20 mål. 


Siste møter mellom klubbene

Dette har normalt sett blitt jevne kamper, hvor vi stikker av med alle poengene, og det ble det også i vår da vi vant 2-1. 

2015: Fortuna Ålesund - Grand Bodø 0-1
2013: Fortuna Ålesund - Grand Bodø 1-2

2012: Fortuna Ålesund - Grand Bodø 2-3

2011: Fortuna Ålesund - Grand Bodø 0-2

2010: Fortuna Ålesund - Grand Bodø 4-4

Første matchball


ImageLyn snublet, mens vi dro i land en ny solid trepoenger. Dette medfører altså første matchball borte mot Fortuna nå på lørdag. Vinner vi her, er vi klare for Toppserien 2017.

Men dette kan selvfølgelig ikke være fokus verken før eller under kampen for vår del. Dette blir en knalltøff affære mot et Fortunalag som vi slett ikke har overbevist mot de siste årene. Ålesund-jentene kjemper en innbitt kamp i bunnen mot to andre lag for å unngå å slå følge med Raufoss ned i 2.divisjon. De er avhengige av alle poeng og plussmål de kan få i sluttfasen av sesongen, og gjør selvfølgelig ingen unntak om det er serielederen som kommer på besøk.

Laget spiller hjemmekampene sine på gress i år, et underlag vi sjelden har vært helt komfortable med. Men med full fokus på det vi kan gjøre noe med, så skal vi være et bedre fotballag. Vi gleder oss stort. Med innsats, vilje, krigerinstinkt og trøkk, så skal vi dra i land dette. 

#10

 IK Grand Bodø

Boks 252, 8001 BODØ • Tlf: 755 61630 • post@ikgrand.nowww.ikgrand.no

Ønsker du ikke å motta flere nyhetsbrev fra oss, Klikk her!